Die Creme kann man
auch in Gläsern servieren, in diesen Fall reichen 1,5 Blätter Gelatine.
Zutaten für 2 Personen:
Für die Creme:
· 3
Blätter Gelatine
· Limettensaft
von 2 Limetten
· 50
g Puderzucker
· 5
Stiele Basilikum
· 125
g Quark
· 150
g Schlagsahne
Zum Servieren:
· 125
g Erdbeeren
· 1
El Puderzucker
· 2
Tl weiße Schokoraspeln
1.
Die Gelatine für 10 Minuten im kalten Wasser einweichen.
Den Limettensaft mit dem Puderzucker aufwärmen, die ausgedrückte Gelatine darin
auflösen.
2.
Das Basilikum waschen, trockenschütteln, die Blätter
abzupfen, dann mit dem Quark und Limetten-Gelatinemischung pürieren und für 15
Minuten kühl stellen.
3.
Die Schlagsahne steifschlagen, dann vorsichtig unter die
gelierende Creme heben.
4.
2-3 Erdbeeren in dünne Scheiben schneiden. 2 Dessertringe
mit 7 cm Durchmesser auf eine Platte legen, und den Rand der Ringe mit den
Erdbeerscheiben auslegen.
5.
Die Creme in die 2 Dessertringe verteilen und für
mindestens 6 Stunden in den Kühlschrank stellen.
6.
Den Rest Erdbeeren mit dem Puderzucker pürieren.
7.
Die Dessertringe abnehmen, das Dessert auf die Teller
legen, mit den Schokoraspeln bestreuen und mit dem Erdbeerpüree servieren.
A krémet tálalhatjuk pohárba is, kockára vágott eperrel
rétegezve. Ebben az esetben elegendő 1,5 lap zselatin.
Hozzávalók
2 személyre:
A krémhez:
· 3
lap színtelen zselatin
· 2
limé leve
· 50
g porcukor
· 5
szál bazsalikom
· 125
g túró
· 150
g tejszín
Tálaláshoz:
· 125
g eper
· 1
ek porcukor
· 2
tk fehér csokoládé reszelék
1.
A
zselatint kb. 10 percre hidegvízbe áztatjuk. A lime levet a cukorral
felforrósítjuk, hozzáadjuk a kicsavart zselatint, és felolvasztjuk benne.
2.
A
bazsalikomleveleket letépkedjük, mossuk, jól lecsöpögtetjük, majd a túróval és
a zselatinos keverékkel pürésítjük. Kb. 15 percre hidegre tesszük.
3.
A
tejszint kemény habbá verjük, majd a zselésedő krémhez keverjük.
4.
2-3
epret vékony szeletekre vágjuk. 2 kb. 7 cm átmérőjű desszertgyűrűt tálcára
helyezzük, és a desszertgyűrűk falát kirakjuk az eper szeletekkel.
5.
A
krémet elosszuk az előkészített desszertgyűrűkbe, kb. 6 órára hűtőbe tesszük.
6.
A
maradék epret a porcukorral pürésítjük.
7.
A
desszertgyűrűket eltávolítjuk, a desszertet tányérokra tesszük, megszórjuk a
csokoládéreszelékkel és az eperpürével tálaljuk.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen