Montag, 22. Juli 2019

Coleslaw / Amerikai káposztasaláta


Ein feiner Salat für die Grillparty.


Zutaten für 4 Personen:
·       750 g Spitzkohl
·       250 g Möhren
·       1 Zwiebel
·       ½ Bund Lauchzwiebel
·       Salz
·       Pfeffer
·       Zucker
·       200 g Jogurt
·       150 g Majonäse
·       1 El Zitronensaft
·       1-2 El Essig

1.    Den Kohl in feine Streifen hobeln. Die Möhren grob reiben. Die Zwiebel fein reiben. Den Lauch in feine Ringe schneiden. Alles in eine Schüssel geben und mit den Händen gut durchkneten.
2.    Den Jogurt mit der Majonäse, dem Zitronensaft und dem Essig gut verrühren. Mit Salz, Pfeffer und Zucker abschmecken. Über den Salat gießen und gut vermischen.
3.    Den Salat zugedeckt mindestens 1 Stunde im Kühlschrank durchziehen lassen. Den Salat eventuell nochmal mit Salz, Pfeffer und Zitronensaft abschmecken.


Hozzávalók 4 személyre:
·       750 g fehér káposzta
·       250 g sárgarépa
·       1 vöröshagyma
·       ½ köteg újhagyma
·      
·       bors
·       cukor
·       200 g joghurt
·       150 g majonéz
·       1 ek citromlé
·       1-2 ek ecet


1.    A káposztát vékony szeletekre vágjuk. A sárgarépát durvára reszeljük. A hagymát finomra reszeljük. Az újhagymát vékony karikákra vágjuk.
2.    A káposztát elkavarjuk a sárgarépával és a kétféle hagymával, jól összegyúrjuk.
3.    A joghurtot elkavarjuk a majonézzel, citromlével és az ecettel. Sóval, borssal, cukorral ízesítjük, majd a káposztához kavarjuk.
4.    A salátát kb. 1 órát hűtőbe pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.  Ha szükséges utána ízesítünk.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen