Freitag, 30. April 2021

Krautsalat Chakalaka / Chakalaka káposztasaláta

 Leckerer Salat zum Grillen.

 


Zutaten für 4 Personen:

·       400 g Weißkraut

·       100 g Möhren

·       ½ gelbe Paprikaschote

·       ½ rote Paprikaschote

·       1 rote Zwiebel

·       1 Knoblauchzehe

·       1 rote Chilischote

·       1 Tl Salz

·       Pfeffer

·       Cayenne Pfeffer

·       edelsüßes Paprikapulver

·       1 El brauner Zucker

·       Saft von ½ Limette

·       1 El Aceto Balsamico Bianco

·       2 El Olivenöl

 

 

1.    Das Kraut dünn hobeln, mit dem Salz bestreuen und gut durchkneten.

2.    Die Paprika waschen, in dünne Streifen schneiden. Die Möhren putzen, waschen, fein raspeln. Die Zwiebel und den Knoblauch putzen, klein hacken. Die Chilischote waschen, halbieren, die Samen rausschneiden, dann klein würfeln.

3.    Paprika, Möhren, Zwiebel, Knoblauch, Chili und Zucker unter das Kraut mischen.

4.    Für das Dressing: Den Limettensaft mit dem Essig vermischen. Mit Salz, Pfeffer, Cayenne Pfeffer und Paprikapulver abschmecken, dann das Öl unterschlagen.

5.    Das Dressing über den Salat gießen, gut vermischen und für mindestens 2 Stunden in den Kühlschrank stellen.

 

Kitűnő köret sült, grillezett húsokhoz.

 

Hozzávalók 4 személyre:

·       400 g káposzta

·       100 g sárgarépa

·       ½ kaliforniai paprika, sárga

·       ½ kaliforniai paprika, piros

·       1 vöröshagyma, kis

·       1 gerezd fokhagyma

·       1 piros chili paprika

·       1 tk só

·       Bors

·       Cayennei bors

·       Fűszerpaprika

·       1 ek barna cukor

·       ½ lime leve

·       1 ek világos balzsamecet

·       2 ek olívaolaj

 

1.    A káposztát vékonyra gyaluljuk, megszórjuk a sóval és jól átgyúrjuk.

2.    A paprikákat megmossuk, vékony csíkokra vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, majd finomra reszeljük. A megtisztított hagymát és fokhagymát apró kockákra vágjuk. A chilit megmossuk, ketté vágjuk, a magokat kiszedjük, majd nagyon apróra vágjuk.

3.    A paprikát, a sárgarépát, a hagymát, fokhagymát és a chilit 1 ek cukorral a káposztához keverjük.

4.    Az öntethez a lime levet elkeverjük az ecettel. Sóval, borssal, cayenne-i borssal és a fűszerpaprikával ízesítjük, majd hozzákeverjük az olajat.

5.    Az öntetet a salátához öntjük, jól összekeverjük. Legalább 2 órára hidegre tesszük.

 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen