Zutaten für 2 Personen:
· 100
g Fadennudeln
· 1
großer Apfel
· 75
g Aprikosenmarmelade
· 1
Ei
· 1
El Zucker
· 100
ml saure Sahne
· 25
g Butter + etwas für die Form
· ½
Tl Zimt
· 1
El Semmelbrösel
1.
Die Nudeln im kochenden Salzwasser ungefähr 5 Minuten gar
kochen. In einem Sieb abtropfen lassen.
2.
Die Butter schmelzen lassen, mit den Nudeln vermischen.
3.
Das Eigelb mit dem Zucker cremig rühren. Die Hälfte davon
mit der sauren Sahne vermischen, den Rest mit der Marmelade und dem Zimt
vermischen.
4.
Den Apfel schälen, reiben und unter die
Eigelbmarmelademischung rühren, dann die Nudeln untermischen.
5.
Eine Auflaufform mit etwas Butter ausstreichen und mit
den Semmelbröseln ausstreuen. Die Nudelmasse in die Auflaufform streichen.
6.
Das Eiweiß zu einem festen Schnee schlagen, vorsichtig
unter die Eigelbsahnemischung heben. Über die Nudeln gießen und glatt streichen.
7.
Im heißen Ofen bei 180 Grad Ober- und Unterhitze ungefähr
20-25 Minuten backen.
Kitűnő második fogás egy tartalmasabb
leves után.
Hozzávalók
2 személyre:
· 100
g cérna metélt
· 1
nagy alma
· 75
g sárgabarack lekvár
· 1
tojás
· 1
ek cukor
· 100
ml tejföl
· 25
g vaj, + kevés a forma kikenéséhez
· ½
tk fahéj
· 1
ek zsemlemorzsa
1.
A
tésztát fövő sós vízben kb. 5 perc alatt megfőzzük. Meleg vízzel leöblítjük,
majd szűrőbe öntjük, és hagyjuk szűrődni.
2.
A
vajat felolvasztjuk, elkeverjük a tésztával.
3.
A
tojássárgáját elkeverjük a cukorral. Felét elkeverjük a tejföllel, a maradékhoz
hozzákeverjük a lekvárt, és a fahéjat.
4.
Az
almát meghámozzuk, és a lekváros-tojásos keverékhez reszeljük, elkeverjük, majd
hozzákeverjük a tésztát is.
5.
A
masszát egy kevés vajjal kikent zsemlemorzsával kiszórt tűzálló tálba simítjuk.
6.
A
tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a tojássárgás tejfölhöz.
A tésztára simítjuk.
7.
Betoljuk
a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen