Freitag, 2. April 2021

In Alufolie gebackenes Lachs-Gemüse-Päckchen / Alufóliába sült zöldséges lazacfilé

 Ein einfaches, leckeres und schnelles Gericht. Dazu Reis reichen.

 


Zutaten für 2 Personen:

·       300 g Lachsfilets (2 Stk)

·       ½ Möhre

·       ¼ gelbe Paprikaschote

·       1 Knoblauchzehen

·       2 cm frischer Ingwer

·       3 El Sesamöl

·       1 El Sesam-Saat

·       2 El Fischsoße

·       ½ rote Chilischote

·       Salz

·       Pfeffer

 

1.    Den Fisch waschen, trocken tupfen, mit Salz und Pfeffer würzen, auf 2 große Stücke Alufolie legen.

2.    Die Möhre und die Paprikaschote in dünne Streifen schneiden. Den Knoblauch, den Ingwer und den Chili fein hacken.

3.    Die Lachsfilets mit der Knoblauch-Ingwer-Chilimischung bestreuen, das Gemüse darauf verteilen. Mit dem Öl und der Fischsoße beträufeln, mit dem Sesam bestreuen. Die Folie zu Päckchen falten.

4.    Im heißen Ofen bei 200 Grad Ober- und Unterhitze ungefähr 18-20 Minuten backen. Den Fisch aus der Folie nehmen, den Haut entfernen, auf Teller legen und den Saft, welcher in der Alufolie geblieben ist, darüber gießen und servieren.

 

 

Egy egyszerű és finom halétel ropogós zöldséggel.

 

Hozzávalók 2 személyre:

·       300 g lazacfilé

·       ½ sárgarépa

·       ¼  sárga paprika

·       1 gerezd fokhagyma

·       2 cm gyömbér

·       3 ek szezámolaj

·       1 ek szezámmag

·       2 ek halszósz

·       ½ chili paprika, piros

·      

·       Bors

 

1.    A filéket megmossuk, papírtörlővel szárazra itatjuk, sózzuk, borsozzuk, mindkettőt egy-egy nagyobb darab alufóliára tesszük.

2.    A sárgarépát, és a paprikát vékony csíkokra vágjuk. A fokhagymát, gyömbért és chilit apróra vágjuk.

3.    A lazac szeleteket megszórjuk a fokhagymás-chilis- gyömbérrel, majd elosszuk rá a sárgarépát és a paprikát. Meglocsoljuk az olajjal és a halszósszal, megszórjuk a szezámmaggal, majd lazán becsomagoljuk a fóliába.

4.    Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe és kb. 18-20 perc alatt megsütjük. A filét a fóliából kivesszük, a bőrét eltávolítjuk, tányérra tesszük, és a fóliába maradt szafttal meglocsolva tálaljuk.

 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen