Mit knackigen Gemüsesticks, frischem oder geröstetem Brot servieren.
Zutaten für 4 Personen:
· 2
Brokkoli (500 g)
· 2
Knoblauchzehen
· Saft
von ½ Zitrone
· 1
½ Tl Tahini
· ½
Tl Kreuzkümmel
· Salz
· Pfeffer
· Chiliflocken
· Edelsüßes
Paprikapulver
· 2-3
El Olivenöl
1.
Den Brokkoli in Rösschen teilen, waschen, dann im
kochenden Salzwasser ungefähr 8-10 Minuten kochen lassen. Abgießen und erkalten
lassen.
2.
Den Brokkoli mit den grobgeschnittenen Knoblauchzehen,
mit dem Tahini, dem Zitronensaft, dem Olivenöl, dem Kreuzkümmel in einem Mixer
cremig pürieren. Mit Salz, Pfeffer und Chiliflocken abschmecken.
3.
Die Creme mit etwas edelsüßen Paprikapulver bestreuen und
mit etwas Olivenöl beträufeln und servieren.
Friss kenyérrel, pirított toast kenyérrel, vagy ropogós
zöldséghasábokkal.
Hozzávalók
4 személyre:
· 2
brokkoli (500 g)
· 2
gerezd fokhagyma
· ½
citrom leve
· 1
½ tk tahini
· ½
tk római kömény
· Só
· Bors
· chilipehely
· édesnemes
Paprika
· olívaolaj
1.
A
brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk, majd fövő sós vízben kb. 8-10 perc alatt
megfőzzük. Leszűrjük, és hagyjuk hűlni.
2.
A
brokkolit konyhai aprítógépbe tesszük. Hozzáadjuk a durvára vágott fokhagymát,
a citromlét, a tahinit, a római köményt, kb.- 2-3 ek olívaolajat és krémesre
dolgozzuk. A krémet sóval, borssal és chilipehellyel ízesítjük.
3.
A
krémet paprikával megszórjuk, olívaolajjal meglocsoljuk, és tálaljuk.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen