Leckeres, cremiges Eis.
Zutaten für 3 Personen:
·
250 ml Schlagsahne
·
Mark von ½ Vanilleschote
·
200 g gezuckerte Kondensmilch (Milchmädchen)
·
100 ml Eierlikör
· 75
g Edelbitter Schokolade
1. Die
Schlagsahne steif schlagen. Die
Kondensmilch, den Eierlikör und das Vanillemark gut verrühren, dann nach und
nach unter die Schlagsahne rühren. Die
Masse in eine Form füllen und für 75 Minuten in den Gefrierschrank
stellen.
2. Die
Schokolade grob hacken. Das Eis aus dem Gefrierschrank nehmen, die Schokolade
darüber streuen und mit einer Gabel vorsichtig unter die Masse heben. Das
Eierlikör-Eis für mindestens 4 Stunden einfrieren.
3. Das Eis
vor dem Servieren ungefähr 10 Minuten antauen lassen, dann mit einem
Eiskugelformer Kugeln abstechen und in Schälchen anrichten.
Finom, krémes fagylalt.
Hozzávalók 3 személyre:
·
250 ml tejszín
·
½ vaníliarúd kikapart magja
·
200 g cukrozott sűrített tej
·
100 ml tojáslikőr
· 75
g keserű csokoládé
1.
A sűrített tejet a likőrrel és a
vaníliamagokkal simára keverjük. A tejszínt kézi mixerrel kemény habbá verjük, majd
hozzákeverjük a sűrített tejes keveréket is.
A masszát egy edénybe simítjuk, és kb. 75 percre betesszük a
fagyasztóba.
2.
A csokoládét durvára vágjuk. A fagylaltot
kivesszük a fagyasztóból, rászórjuk a csokit, és egy villával óvatosan a
fagylaltmasszához keverjük. A fagylaltot további 4 órára betesszük a
fagyasztóba.
3.
Tálalás előtt 10 perccel kivesszük a
fagyasztóból, fagylaltkanállal gombócokat formázunk és tálaljuk.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen