Leckeres Frühstück.
Zutaten für 3 Personen:
Für den Teig:
· 200 g Mehl
· 10 g frische
Hefe
· 125 ml
Buttermilch
· ½ Tl
Salz
Außerdem:
· 150
g geriebener Feta oder Käse
· 3
Eier
· Salz
· Pfeffer
1.
Die Hefe in der kalten Buttermilch auflösen,
dann das Salz dazu geben.
2.
Das durchgesiebte Mehl und die
Buttermilch-Hefemischung zu einem glatten Teig kneten. Den Teig in eine
Plasteschüssel mit Deckel geben und zugedeckt für mindestens 12 Stunden in den
Kühlschrank stellen.
3.
Den Teig durchkneten, die Hälfte vom Käse
unterkneten.
4.
Den Teig in 3 gleiche Stücke teilen, jedes
Stück zu einem 15x10 cm Viereck ausrollen. Dann die Ränder zusammenfalten
sodass eine ovale Form entsteht. Den
Rest Käse gleichmäßig auf den Teigschiffchen verteilen und auf ein mit
Backpapier ausgelegtes Backblech legen.
5.
Im heißen Ofen bei 200 Grad Ober- und
Unterhitze ungefähr 15-20 Minuten backen, dann rausnehmen und jeweils ein Ei in
jedes Schiffchen schlagen. Salzen, pfeffern und weitere 5-8 Minuten backen bis
das Eiweiß fest aber das Eigelb noch weich ist.
Nekem
most finom erdélyi juhtúróm volt, de elkészíthetjük fetával, vagy sajttal is.
Hozzávalók
3 személyre:
A
tésztához:
· 200 g
fehér liszt
· 10 g
friss élesztő
· 125 ml
író
· ½ tk
só
Azonkívül:
· 150
g juhtúró
· 3
tojás
· Só
· Bors
1.
Az élesztőt feloldjuk a hideg íróban, majd
hozzáadjuk a sót is.
2.
Az írót a liszthez keverjük, sima tésztává
gyúrjuk. A tésztát egy fedeles műanyag tálba tesszük, a fedővel jól lezárjuk,
és 12 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
3.
A tésztát átgyúrjuk, hozzámorzsoljuk a túró
felét, és jól beledolgozzuk.
4.
A tésztát 3 egyenlő részre osszuk, kb 15x10
cm-es négyszögekké nyújtjuk. A szélesebb végeket egy kicsit visszahajtjuk, majd
keskenyebb végeknél összenyomkodva, hajókat formázunk. Belemorzsoljuk a maradék
túrót, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
5.
A 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, kb.
15-20 percig sütjük, majd kivesszük, mindegyik fészekbe egy-egy tojást teszünk.
Sózzuk, borsozzuk, és további 5-8 percig sütjük, amíg a tojásfehérje eléri a
kívánt állagot.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen