Mittwoch, 24. Februar 2021

Pilzsalat mit Knoblauch / Fokhagymás gombasaláta

 Leckerer Salat. Mit frischem oder getoastetem Brot, aber er passt hervorragend auch zu Gemüsesticks.

 

 


Zutaten für 2 Personen:

·       250 g Champignons

·       1 El Öl

·       1 ½ El Majonäse

·       ½ El Senf

·       ½ El Zitronensaft

·       75 g griechischer Joghurt

·       1 Knoblauchzehe

·       Salz

·       Pfeffer

·       1 El Petersilie  

 

1.     Die Pilze putzen, in Stücke mittlerer Größe schneiden.

2.     Das Öl in einer große Pfanne erhitzen, die Pilze in die Pfanne geben, mit etwas Salz bestreuen und bei starker Hitze braten, bis die ganze Flüssigkeit verdampft, dann noch weitere 3-4 Minuten braten. Erkalten lassen.

3.     Die Majonäse, den Senf, den Zitronensaft und den Joghurt glatt rühren. Den durchgepressten Knoblauch und die Petersilie untermischen. Mit Salz und Pfeffer abschmecken.

4.     Die Pilze unter die Soße mischen. Falls nötig mit Salz und Pfeffer nachwürzen und für 1 Stunde im Kühlschrank durchziehen lassen.

 

Egy finom saláta. Mielőtt a gombát a forró olajhoz adnánk, az olajban üvegesre dinsztelhetünk 1 kisebb vöröshagymát is (apróra vágva). Friss vagy pirított kenyérrel, de tálalhatjuk paprika vagy zöldség hasábokkal is.

 

Hozzávalók 2 személyre:

·       250 g gomba

·       1 ek olaj

·       1 ½ ek majonéz

·       ½ ek mustár

·       ½ ek citromlé

·       75 g görög joghurt

·       1 gerezd fokhagyma

·      

·       Bors

·       1 ek petrezselyem

 

1.     A gombát megtisztítjuk, közepes nagyságú kockákra vágjuk.

2.     Egy nagy serpenyőben az olajat felforrósítjuk, rászórjuk a gombát, megszórjuk kevés sóval, nagy lángon pirítjuk, miután a leve teljesen elpárolgott, pirítsuk még kb. 3-4 percig. Hagyjuk hűlni.

3.     A majonézt simára keverjük a mustárral, joghurttal és a citromlével. Hozzákavarjuk az áttört fokhagymát, petrezselymet. Sóval, borssal ízesítjük.

4.     A gombát a mártáshoz keverjük, ha szükséges sóval, borssal ízesítjük, és kb. 1 órára betesszük a hűtőbe.

 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen