Zutaten für 2 Personen:
· 2 Kartoffeln
(je 200 g)
· 125 g Quark
· 150 g griechischer
Joghurt
· Salz
· Pfeffer
· 1 kleine
rote Paprikaschote
· 300 g Hähnchenbrustfilets
· 3 El
Öl
· 1½ Tl
Gyros Gewürzmischung
· 1 Zwiebel
· ½ Bund
Lauchzwiebeln
· Petersilie
1.
Die Kartoffeln waschen und fächerartig
einschneiden. Auf ein mit Backpapier belegtes Backblech legen. Mit 1 El Öl
bepinseln. Im heißen Ofen bei 200 Grad Ober-
und Unterhitze ungefähr 60 Minuten goldbraun backen.
2.
Den Quark und den Joghurt glatt rühren. Mit
Salz und Pfeffer abschmecken. Den Paprika putzen, waschen, fein würfeln und
unterrühren.
3.
Das Fleisch waschen, trockentupfen und in dünne
Scheiben schneiden. Mit dem Rest Öl und der Gyros-Gewürzmischung gut mischen.
4.
Die Zwiebeln schälen, halbieren und in dünne
Streifen schneiden. Die Lauchzwiebeln putzen, waschen, in dünne Ringe
schneiden.
5.
Das Fleisch in einer beschichteten Pfanne ohne
zusätzliches Fett unter Wenden 4-5 Minuten kräftig braten. Die Zwiebel und die Lauchzwiebeln
zugeben und kurz mitbraten. Mit Pfeffer und evtl. etwas Salz abschmecken.
6.
Das Fleisch mit den Kartoffeln und der
Paprika-Quarkcreme servieren.
Hozzávalók
2 személyre:
· 2 db
burgonya (darabonként 150-200 g)
· 125 g
zsírszegény tehéntúró
· 150 g
zsírszegény joghurt
· só
· bors
· 1 kis
pirospaprika
· 300 g
csirkemell file
· 3 ek
olaj
· 1½ tk
gyros fűszerkeverék
· 1
vöröshagyma
· ½
köteg újhagyma
· Petrezselyemzöld
1.
A burgonyát megmossuk, majd mélyen
vagdossuk be, de úgy, hogy az alját ne vágjuk át a burgonyának. A burgonyákat
egy tepsibe helyezzük, és kb. 1 ek olajjal megkenjük, úgyhogy minden szelet
közzé is kerüljön kevés olaj. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe és kb.
60 perc alatt megsütjük.
2.
A túrót elkeverjük a joghurttal. Sóval, borssal
ízesítjük. A paprikát megmossuk, apró kockákra vágjuk, majd a túróhoz keverjük.
3.
A húst megmossuk, szárazra töröljük, vékony
szeletekre vágjuk. Elkeverjük az olajjal és a gyros fűszerkeverékkel.
4.
A hagymát és az újhagymát megpucoljuk, mossuk.
A hagymát vékony szeletekre, az újhagymát karikákra vágjuk.
5.
A húst egy serpenyőben 4-5 perc alatt arany barnára
sütjük, hozzáadjuk a kétféle hagymát és további 1-2 percig sütjük. Sóval,
borssal ízesítjük.
6.
A húst a túróval és a burgonyával tálaljuk.
Megszórjuk a petrezselyemzölddel.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen