Samstag, 13. Februar 2021

Hähnchen Gyros mit Paprika-Quarkcreme und Ofenkartoffeln / Csirke gyros sült burgonyával és paprikás túrókrémmel

 


Zutaten für 2 Personen:

·       2 Kartoffeln (je 200 g)

·       125 g Quark

·       150 g griechischer Joghurt

·       Salz

·       Pfeffer

·       1 kleine rote Paprikaschote

·       300 g Hähnchenbrustfilets

·       3 El Öl

·       1½ Tl Gyros Gewürzmischung

·       1 Zwiebel

·       ½ Bund Lauchzwiebeln

·       Petersilie

 

1.    Die Kartoffeln waschen und fächerartig einschneiden. Auf ein mit Backpapier belegtes Backblech legen. Mit 1 El Öl bepinseln. Im heißen Ofen bei 200 Grad  Ober- und Unterhitze ungefähr 60 Minuten goldbraun backen.

2.    Den Quark und den Joghurt glatt rühren. Mit Salz und Pfeffer abschmecken. Den Paprika putzen, waschen, fein würfeln und unterrühren.

3.    Das Fleisch waschen, trockentupfen und in dünne Scheiben schneiden. Mit dem Rest Öl und der Gyros-Gewürzmischung gut mischen.

4.    Die Zwiebeln schälen, halbieren und in dünne Streifen schneiden. Die Lauchzwiebeln putzen, waschen, in dünne Ringe schneiden.

5.    Das Fleisch in einer beschichteten Pfanne ohne zusätzliches Fett unter Wenden 4-5 Minuten kräftig braten. Die Zwiebel und die Lauchzwiebeln zugeben und kurz mitbraten. Mit Pfeffer und evtl. etwas Salz abschmecken.

6.    Das Fleisch mit den Kartoffeln und der Paprika-Quarkcreme servieren.

 

 

Hozzávalók 2 személyre:

·       2 db burgonya (darabonként 150-200 g)

·       125 g zsírszegény tehéntúró

·       150 g zsírszegény joghurt

·      

·       bors

·       1 kis pirospaprika

·       300 g csirkemell file

·       3 ek olaj

·       1½ tk gyros fűszerkeverék

·       1 vöröshagyma

·       ½ köteg újhagyma

·       Petrezselyemzöld

 

 

1.    A burgonyát megmossuk, majd mélyen vagdossuk be, de úgy, hogy az alját ne vágjuk át a burgonyának. A burgonyákat egy tepsibe helyezzük, és kb. 1 ek olajjal megkenjük, úgyhogy minden szelet közzé is kerüljön kevés olaj. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe és kb. 60 perc alatt megsütjük.

2.    A túrót elkeverjük a joghurttal. Sóval, borssal ízesítjük. A paprikát megmossuk, apró kockákra vágjuk, majd a túróhoz keverjük.

3.    A húst megmossuk, szárazra töröljük, vékony szeletekre vágjuk. Elkeverjük az olajjal és a gyros fűszerkeverékkel.

4.    A hagymát és az újhagymát megpucoljuk, mossuk. A hagymát vékony szeletekre, az újhagymát karikákra vágjuk.

5.    A húst egy serpenyőben 4-5 perc alatt arany barnára sütjük, hozzáadjuk a kétféle hagymát és további 1-2 percig sütjük. Sóval, borssal ízesítjük.

6.    A húst a túróval és a burgonyával tálaljuk. Megszórjuk a petrezselyemzölddel.

 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen