Dienstag, 1. Dezember 2020

Schokocreme mit Mango / Csokoládékrém mangóval

 Luftige Schokoladencreme mit Mango. Lecker !

 


Zutaten für 4 Personen:

·       1 reife Mango

·       2 El Honig

·       1 El Cointreau

·       150 g zartbittere Kuvertüre

·       25 g Butter

·       1 Blatt Gelatine

·       250 g Schlagsahne

·       2 Eier

·       1 Prise Salz

·       2 El Zucker 

 

1.    Die Mango schälen, das Fruchtfleisch vom Stein abschneiden, würfeln und mit dem Honig und dem Cointreau vermischen. Zugedeckt kalt stellen.

2.    Die Kuvertüre grob hacken. Zusammen mit der Butter über einem Wasserbad schmelzen lassen, dann etwas abkühlen lassen.

3.    Die Gelatine im kalten Wasser einweichen. Die Schlagsahne steif schlagen. Die Eier mit dem Zucker und dem Salz in einer Metallschüssel verrühren, dann über dem Wasserbad dick-schaumig schlagen. Die ausgedrückte Gelatine darin auflösen.

4.    Die Metallschüssel in kaltes Wasser stellen und weiter schlagen bis der Eierschaum etwas abkühlt. Die flüssige Schokolade unter den Eierschaum rühren, abkühlen lassen.

5.    Die Sahne portionsweise vorsichtig unter die Schokocreme heben. 

6.    2/3 von der Creme in Gläser füllen, mit Frischhaltefolie zudecken und für mindestens 3 Stunden in den Kühlschrank stellen. Den Rest der Creme in einem Spritzbeutel füllen, kalt stellen.

7.    Mango auf die Gläser verteilen, die übrige Creme darauf spritzen.

 

Habkönnyű csokoládékrém mangóval, egyszerűen finom.

 

Hozzávalók 4 személyre:

·       1 érett mangó

·       2 ek méz

·       1 ek narancslikőr 

·       150 g keserű tortabevonó csokoládé

·       25 g vaj

·       1 lap zselatin

·       250 g tejszín

·       2 tojás

·       1 csipet só

·       2 ek cukor 

 

1.    A mangót meghámozzuk, a gyümölcshúst a magról levágjuk, és kockákra vágjuk. A narancslikőrrel és a folyékony mézzel elkeverjük, majd lefedve hidegre tesszük.

2.    A csokoládét durvára vágjuk, egy fém edénybe tesszük, hozzáadjuk a vajat és gőzfürdőben felolvasztjuk, majd kicsit hűlni hagyjuk.

3.    A zselatint hidegvízbe áztatjuk. A tejszint kemény habbá verjük. A tojásokat a cukorral és a sóval egy fém keverőtálba tesszük, elkeverjük, majd habverővel gőzfürdőben nagyon habosra verjük. A kicsavart zselatint hozzáadjuk, és felolvasztjuk benne.

4.    A fém edényt hidegvízbe állítjuk, és tovább keverjük, míg langyosra hűl. A folyékony csokoládét a tojáshabhoz keverjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd óvatosan hozzákeverjük a tejszínhabot is.

5.    A krém 2/3-át poharakba osszuk, háztartási fóliával lefedjük, és legalább 3 órára betesszük a hűtőbe. A maradék krémet csillagcsöves nyomózsákba töltjük, és hidegre tesszük. 

6.    A mangót elosszuk a poharakba, a maradék krémet pedig rányomjuk.

 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen