Luftige Schokoladencreme mit Mango. Lecker !
Zutaten für 4 Personen:
· 1
reife Mango
· 2
El Honig
· 1
El Cointreau
· 150
g zartbittere Kuvertüre
· 25
g Butter
· 1
Blatt Gelatine
· 250
g Schlagsahne
· 2
Eier
· 1
Prise Salz
· 2
El Zucker
1.
Die Mango schälen, das Fruchtfleisch vom Stein
abschneiden, würfeln und mit dem Honig und dem Cointreau vermischen. Zugedeckt
kalt stellen.
2.
Die Kuvertüre grob hacken. Zusammen mit der Butter über
einem Wasserbad schmelzen lassen, dann etwas abkühlen lassen.
3.
Die Gelatine im kalten Wasser einweichen. Die Schlagsahne
steif schlagen. Die Eier mit dem Zucker und dem Salz in einer Metallschüssel
verrühren, dann über dem Wasserbad dick-schaumig schlagen. Die ausgedrückte
Gelatine darin auflösen.
4.
Die Metallschüssel in kaltes Wasser stellen und weiter
schlagen bis der Eierschaum etwas abkühlt. Die flüssige Schokolade unter den
Eierschaum rühren, abkühlen lassen.
5.
Die Sahne portionsweise vorsichtig unter die Schokocreme
heben.
6.
2/3 von der Creme in Gläser füllen, mit Frischhaltefolie
zudecken und für mindestens 3 Stunden in den Kühlschrank stellen. Den Rest der Creme
in einem Spritzbeutel füllen, kalt stellen.
7.
Mango auf die Gläser verteilen, die übrige Creme darauf
spritzen.
Habkönnyű csokoládékrém mangóval,
egyszerűen finom.
Hozzávalók
4 személyre:
· 1
érett mangó
· 2
ek méz
· 1
ek narancslikőr
· 150
g keserű tortabevonó csokoládé
· 25
g vaj
· 1
lap zselatin
· 250
g tejszín
· 2
tojás
· 1
csipet só
· 2
ek cukor
1.
A
mangót meghámozzuk, a gyümölcshúst a magról levágjuk, és kockákra vágjuk. A
narancslikőrrel és a folyékony mézzel elkeverjük, majd lefedve hidegre tesszük.
2.
A
csokoládét durvára vágjuk, egy fém edénybe tesszük, hozzáadjuk a vajat és
gőzfürdőben felolvasztjuk, majd kicsit hűlni hagyjuk.
3.
A
zselatint hidegvízbe áztatjuk. A tejszint kemény habbá verjük. A tojásokat a
cukorral és a sóval egy fém keverőtálba tesszük, elkeverjük, majd habverővel
gőzfürdőben nagyon habosra verjük. A kicsavart zselatint hozzáadjuk, és
felolvasztjuk benne.
4.
A
fém edényt hidegvízbe állítjuk, és tovább keverjük, míg langyosra hűl. A
folyékony csokoládét a tojáshabhoz keverjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd
óvatosan hozzákeverjük a tejszínhabot is.
5.
A
krém 2/3-át poharakba osszuk, háztartási fóliával lefedjük, és legalább 3 órára
betesszük a hűtőbe. A maradék krémet csillagcsöves nyomózsákba töltjük, és
hidegre tesszük.
6.
A
mangót elosszuk a poharakba, a maradék krémet pedig rányomjuk.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen