Einfach und lecker. Dazu ein Knoblauch-Sahne-Dip reichen.
Zutaten für 2 Personen:
· 250
g Spitzkohl
· 1
El Dill
· 3
Eier
· 100
g saure Sahne
· 80
g Mehl
· 1
Tl Backpulver
· 1
El Sesamsaat
· Salz
· Pfeffer
· 1
Tl Butter
· 1
El Semmelbrösel
1.
Ein Tarteform (18 cm Durchmesser) mit der Butter
ausfetten und den Semmelbröseln ausstreuen.
2.
Den Kohl fein hobeln, mit dem Dill vermischen. Mit Salz
und Pfeffer abschmecken.
3.
Die Eier und die saure Sahne mit dem Handmixer verrühren.
Das Mehl mit dem Backpulver vermischen, unter die Eier-Sahnemischung rühren.
Mit Salz und Pfeffer abschmecken. Den
Kohl unterrühren.
4.
In die Form geben, glatt streichen, mit dem Sesam
bestreuen. Im heißen Ofen bei 200 Grad Ober- und Unterhitze ungefähr 35-45 Minuten
backen.
Egyszerű és finom. Tálaljuk fokhagymás tejföllel.
Hozzávalók
2 személyre:
· 250
g káposzta, hegyes fejű
· 1
ek kapor
· 3
tojás
· 100
g tejföl
· 80
g liszt
· 1
tk sütőpor
· 1
ek szezámmag
· Só
· Bors
· 1
tk vaj a forma kikenéséhez
· 1
ek zsemlemorzsa
1.
Egy
18 cm átmérőjű piteformát a vajjal kikenünk, és a zsemlemorzsával kiszórjuk.
2.
A
káposztát vékonyra gyaluljuk, hozzákeverjük a kaprot. Sóval, borssal ízesítjük.
3.
A
tojásokat a tejföllel, kézi mixerrel elkeverjük, hozzákeverjük a sütőporral
elkavart lisztet. Sóval, borssal ízesítjük, majd hozzákeverjük a káposztát.
4.
Az
előkészített formába simítjuk, megszórjuk a szezámmaggal. Betoljuk a 200 fokra
előmelegített sütőbe, és kb. 35-45 perc alatt megsütjük.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen