Dienstag, 8. Dezember 2020

Pikanter Krautkuchen / Pikáns káposztás pite

 Einfach und lecker. Dazu ein Knoblauch-Sahne-Dip reichen.

 


Zutaten für 2 Personen:

·       250 g Spitzkohl

·       1 El Dill

·       3 Eier

·       100 g saure Sahne

·       80 g Mehl

·       1 Tl Backpulver

·       1 El Sesamsaat

·       Salz

·       Pfeffer

·       1 Tl Butter

·       1 El Semmelbrösel

 

1.    Ein Tarteform (18 cm Durchmesser) mit der Butter ausfetten und den Semmelbröseln ausstreuen.

2.    Den Kohl fein hobeln, mit dem Dill vermischen. Mit Salz und Pfeffer abschmecken. 

3.    Die Eier und die saure Sahne mit dem Handmixer verrühren. Das Mehl mit dem Backpulver vermischen, unter die Eier-Sahnemischung rühren. Mit Salz und Pfeffer abschmecken.  Den Kohl unterrühren.

4.    In die Form geben, glatt streichen, mit dem Sesam bestreuen. Im heißen Ofen bei 200 Grad Ober- und Unterhitze ungefähr 35-45 Minuten backen.

 

Egyszerű és finom. Tálaljuk fokhagymás tejföllel.

 

Hozzávalók 2 személyre:

·       250 g káposzta, hegyes fejű

·       1 ek kapor

·       3 tojás

·       100 g tejföl

·       80 g liszt

·       1 tk sütőpor

·       1 ek szezámmag

·      

·       Bors

·       1 tk vaj a forma kikenéséhez

·       1 ek zsemlemorzsa

 

1.    Egy 18 cm átmérőjű piteformát a vajjal kikenünk, és a zsemlemorzsával kiszórjuk.

2.    A káposztát vékonyra gyaluljuk, hozzákeverjük a kaprot. Sóval, borssal ízesítjük.

3.    A tojásokat a tejföllel, kézi mixerrel elkeverjük, hozzákeverjük a sütőporral elkavart lisztet. Sóval, borssal ízesítjük, majd hozzákeverjük a káposztát.

4.    Az előkészített formába simítjuk, megszórjuk a szezámmaggal. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 35-45 perc alatt megsütjük.

 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen