Mittwoch, 16. Dezember 2020

Süßkartoffelsuppe mit Ingwer und Chili / Gyömbéres-chilis édesburgonya leves

 Eine scharfe, würzige, cremige Suppe.

 


Zutaten für 2 Personen:

·       250 g Süßkartoffeln

·       5 cm Porree

·       2 cm Ingwer

·       1 rote Chilischote

·       1 El Butterschmalz

·       500 ml Gemüsebrühe

·       Salz

·       1 Prise Koriander

·        Muskatnuss

 

 

1.    Die Kartoffeln schälen, würfeln, waschen. Den Porree putzen, waschen, fein schneiden. Den Ingwer schälen, fein hacken. Den Chili waschen, halbieren, entkernen, fein hacken.

2.    Das Butterschmalz in einem Topf erhitzen, den Porree und den Ingwer darin glasig andünsten. Die Kartoffeln und den Chili zugeben, mit der Brühe ablöschen, aufkochen und zugedeckt ungefähr 20 Minuten kochen.

3.    Die Suppe mit einem Stabmixer pürieren, falls zu dick ist, noch etwas heiße Brühe zugeben. Die Suppe mit Salz, Koriander und Muskatnuss abschmecken und auf 2 Gläser verteilen.

4.    Die Milch erhitzen, dann aufschäumen. Den Schaum auf die Suppe verteilen, etwas Muskatnuss darauf reiben und servieren.

 

Csípős, krémes, fűszeres. Egy finom leves hideg napokra.

 

Hozzávalók 2 személyre:

·       250 g édesburgonya

·       5 cm poré

·       2 cm gyömbér

·       1 chili paprika piros

·       1 ek zsivaj

·       500 ml zöldségleves

·      

·       1 csipet örölt koriander

·        Szerecsendió

·       75 ml tej

 

1.    A burgonyát meghántjuk, kockákra vágjuk, mossuk. A porét tisztítjuk, megmossuk, apróra vágjuk. A gyömbért meghántjuk, apróra vágjuk. A chilit megmossuk, kettévágjuk, a magokat kiszedjük, majd apróra vágjuk.

2.    A gheet egy lábasban felforrósítjuk, hozzáadjuk a porét és a gyömbért, üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a burgonyát és a chilit, felöntjük a levessel, felfőzzük, lefedve kb. 20 perc alatt megfőzzük.

3.    A levest bot mixerrel pürésítjük, ha túl sűrű adunk hozzá még egy kevés forró levest. A levest sóval, korianderrel és szerecsendióval ízesítjük, majd elosszuk 2 pohárba.

4.    A tejet felforrósítjuk, majd felhabosítjuk. A habot elosszuk a levesre, kevés szerecsendiót reszelünk rá és tálaljuk.

 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen