Eine scharfe, würzige, cremige Suppe.
Zutaten für 2 Personen:
· 250
g Süßkartoffeln
· 5
cm Porree
· 2
cm Ingwer
· 1
rote Chilischote
· 1
El Butterschmalz
· 500
ml Gemüsebrühe
· Salz
· 1
Prise Koriander
· Muskatnuss
1.
Die Kartoffeln schälen, würfeln, waschen. Den Porree
putzen, waschen, fein schneiden. Den Ingwer schälen, fein hacken. Den Chili
waschen, halbieren, entkernen, fein hacken.
2.
Das Butterschmalz in einem Topf erhitzen, den Porree und
den Ingwer darin glasig andünsten. Die Kartoffeln und den Chili zugeben, mit
der Brühe ablöschen, aufkochen und zugedeckt ungefähr 20 Minuten kochen.
3.
Die Suppe mit einem Stabmixer pürieren, falls zu dick
ist, noch etwas heiße Brühe zugeben. Die Suppe mit Salz, Koriander und
Muskatnuss abschmecken und auf 2 Gläser verteilen.
4.
Die Milch erhitzen, dann aufschäumen. Den Schaum auf die
Suppe verteilen, etwas Muskatnuss darauf reiben und servieren.
Csípős, krémes, fűszeres. Egy finom leves
hideg napokra.
Hozzávalók
2 személyre:
· 250
g édesburgonya
· 5
cm poré
· 2
cm gyömbér
· 1
chili paprika piros
· 1
ek zsivaj
· 500
ml zöldségleves
· Só
· 1
csipet örölt koriander
· Szerecsendió
· 75
ml tej
1.
A
burgonyát meghántjuk, kockákra vágjuk, mossuk. A porét tisztítjuk, megmossuk,
apróra vágjuk. A gyömbért meghántjuk, apróra vágjuk. A chilit megmossuk,
kettévágjuk, a magokat kiszedjük, majd apróra vágjuk.
2.
A
gheet egy lábasban felforrósítjuk, hozzáadjuk a porét és a gyömbért, üvegesre
dinszteljük. Hozzáadjuk a burgonyát és a chilit, felöntjük a levessel,
felfőzzük, lefedve kb. 20 perc alatt megfőzzük.
3.
A
levest bot mixerrel pürésítjük, ha túl sűrű adunk hozzá még egy kevés forró
levest. A levest sóval, korianderrel és szerecsendióval ízesítjük, majd
elosszuk 2 pohárba.
4.
A
tejet felforrósítjuk, majd felhabosítjuk. A habot elosszuk a levesre, kevés
szerecsendiót reszelünk rá és tálaljuk.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen