Leckeres Fleisch mit einer feinen Soße. Dazu Reis reichen.
Zutaten für 2 Personen:
·
2 Hähnchenbrustfilets
·
1 Tomate
·
125 g Mozzarella
·
6 Tl Pesto
·
1 Tl Butter
·
1 Tl Öl
·
50 ml Weißwein
·
150 ml Schlagsahne
·
100 g Kirschtomaten
·
Salz
·
Pfeffer
· Knoblauchgranulat
1. Das
Fleisch waschen, trockentupfen, waagerecht halbieren, dann zwischen zwei Lagen
Frischhaltefolie plattieren.
2. Das
Fleisch mit Salz, Pfeffer und Knoblauchgranulat würzen. Die Tomate waschen, in
8 dünne Scheiben schneiden. Die Mozzarella reiben.
3. Jedes
Stück Fleisch mit 1 Tl Pesto bestreichen, je 2 Tomatenscheiben darauf legen,
mit 1-2 El geriebenem Mozzarella bestreuen, aufrollen und mit einem Zahnstocher
befestigen.
4. Das Öl
und die Butter in einer Pfanne erhitzen, die Röllchen darin rundherum ungefähr
8 Minuten scharf anbraten.
5. Die
Röllchen in eine Auflaufform geben, mit dem Rest Mozzarella bestreuen, die
Kirschtomaten halbieren, neben dem Fleisch verteilen.
6. Das
Bratfett mit Wein ablöschen, die Schlagsahne zugießen, aufkochen, ungefähr 2-3
Minuten köcheln lassen. Mit Salz, Pfeffer, den Rest Pesto und dem
Knoblauchgranulat abschmecken und zu dem Fleisch gießen.
7. Die
Röllchen im heißen Ofen bei 220 Grad Ober- und Unterhitze ungefähr 15 Minuten
backen.
Ízletes húsétel. Tálaljuk
rizzsel.
Hozzávalók 2 személyre:
·
2 csirkemell filé
·
1 paradicsom
·
125 g mozzarella
·
6 tk pesto
·
1 tk vaj
·
1 tk olaj
·
50 ml fehérbor
·
150 ml tejszín
·
100 g koktélparadicsom
·
Só
·
bors
· fokhagymapor
1.
A húst mossuk, szárazra itatjuk, lapjában
elfelezzük, majd 2 darab háztartási fólia között enyhén kiklopfoljuk.
2.
A húst sóval, borssal és fokhagymaporral
fűszerezzük. A paradicsomot 8 vékony
szeletre vágjuk. A mozzarellát lereszeljük.
3.
Mindegyik hússzeletet megkenünk 1 tk
pestoval, ráfektetünk 2 paradicsomszeletet és megszórjuk kb. 1-2 ek
mozzarellával, majd feltekerjük, és fogvájóval rögzítjük.
4.
Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, a
tekercseket a forró olajban kb. 8 perc alatt körben megpirítjuk.
5.
A tekercseket egy tűzállótálba helyezzük,
megszórjuk a maradék mozzarellával. A paradicsomokat elfelezzük, és a húsköré
szórjuk.
6.
A bort a serpenyőbe (amelyben a hús sült)
öntjük, a tejszínt hozzáadjuk, felfőzzük és kb. 2-3 percig főzzük, míg egy
kicsit besűrűsödik. Sóval, borssal, a maradék pestoval és fokhagymaporral
ízesítjük. A mártást a húskőré öntjük.
7.
Betoljuk a 220 fokra előmelegített sütőbe
és kb. 15 percig sütjük.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen