Das Dressing kann man mit 1 Tl Senf und 1-2 Tl Honig abschmecken.
Zutaten für 2 Personen:
· 200
g Chinakohl
· 200
g Möhren
· 1
Apfel
· 100
g Joghurt
· Saft
von ½ Zitrone
· Salz
· Pfeffer
· Zucker
· ½
Bund Schnittlauch
1.
Den Kohl in dünne Streifen schneiden. Die Möhren putzen,
waschen, grob reiben. Den Apfel grob reiben. Alles in eine Schüssel geben.
2.
Für das Dressing: Den Joghurt mit dem Zitronensaft glatt
rühren. Mit Salz, Pfeffer und Zucker abschmecken, dann den in Röllchen
geschnittenen Schnittlauch untermischen.
3.
Das Dressing über den Salat gießen und gut vermischen.
A dresszinget ízesíthetjük 1 tk mustárral is, ha pedig
szeretjük az édes-savanyú ízeket, ízesíthetjük 1-2 tk mézzel is.
Hozzávalók
2 személyre:
· 200
g kínai kel
· 200
g sárgarépa
· 1
alma
· 100
g joghurt
· ½
citrom leve
· Só
· Bors
· Cukor
· ½
csokor metélőhagyma
1.
A
kelt vékony csíkokra vágjuk. A sárgarépát meghántjuk, mossuk, durvára
reszeljük. Az almát durvára reszeljük. Az egészet egy edénybe tesszük.
2.
Az öntethez a joghurtot elkeverjük a
citromlével. Sóval, borssal, cukorral ízesítjük, majd hozzákeverjük vékony
gyűrűkre vágott metélőhagymát.
3.
Az
öntetet a salátához adjuk, és összekavarjuk.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen