Dienstag, 29. Dezember 2020

Chinakohlsalat mit Möhren / Sárgarépás kínaikel saláta

 Das Dressing kann man mit 1 Tl Senf und 1-2 Tl Honig abschmecken.

 


Zutaten für 2 Personen:

·       200 g Chinakohl

·       200 g Möhren

·       1 Apfel

·       100 g Joghurt

·       Saft von ½ Zitrone

·       Salz

·       Pfeffer

·       Zucker

·       ½ Bund Schnittlauch

 

1.    Den Kohl in dünne Streifen schneiden. Die Möhren putzen, waschen, grob reiben. Den Apfel grob reiben. Alles in eine Schüssel geben.

2.    Für das Dressing: Den Joghurt mit dem Zitronensaft glatt rühren. Mit Salz, Pfeffer und Zucker abschmecken, dann den in Röllchen geschnittenen Schnittlauch untermischen.

3.    Das Dressing über den Salat gießen und gut vermischen.

 

A dresszinget ízesíthetjük 1 tk mustárral is, ha pedig szeretjük az édes-savanyú ízeket, ízesíthetjük 1-2 tk mézzel is.

 

Hozzávalók 2 személyre:

·       200 g kínai kel

·       200 g sárgarépa

·       1 alma

·       100 g joghurt

·       ½ citrom leve

·      

·       Bors

·       Cukor

·       ½ csokor metélőhagyma

 

1.    A kelt vékony csíkokra vágjuk. A sárgarépát meghántjuk, mossuk, durvára reszeljük. Az almát durvára reszeljük. Az egészet egy edénybe tesszük.

2.     Az öntethez a joghurtot elkeverjük a citromlével. Sóval, borssal, cukorral ízesítjük, majd hozzákeverjük vékony gyűrűkre vágott metélőhagymát.

3.    Az öntetet a salátához adjuk, és összekavarjuk.

 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen