Diese Menge ergibt ungefähr 70 Stück sehr leckere und mürbe Kekse. Die Kekse im warmen Zustand sind sehr zerbrechlich, deshalb auf dem Backblech erkalten lassen.
Zutaten für 12 Personen:
· 250
g Butter
· 200
g Zucker
· 1
Prise Salz
· 400
g Mehl
· 3
El Backkakao
·
4 El brauner Zucker
1.
Die Butter in einem kleinen Topf zerlassen, bei mittlerer
Hitze weiter erwärmen (ungefähr 12 Minuten), bis sie leicht braun wird, dann in
eine Rührschüssel gießen und erkalten lassen.
2.
Den Zucker und das Salz zugeben und mit den Schneebesen
des Handmixers cremig rühren, nach und nach das durchgesiebte Mehl zugeben und
zu einem glatten Teig verarbeiten.
3.
Den Teig halbieren, unter eine Hälfte das Kakaopulver
kneten. Aus den zwei Teigstücken zwei Rollen (3 cm Durchmesser) formen. Die
zwei Rollen umeinanderschlingen, dann zu einer Rolle (4-5 cm Durchmesser)
formen. Die Rolle im braunen Zucker wälzen, in Alufolie wickeln und für 2-3
Stunden kühl stellen.
4.
Die Rolle in ungefähr 0,5 cm dicke Scheiben schneiden,
auf mit Backpapier ausgelegten Backbleche legen.
5.
Im heißen Ofen bei 180 Grad Ober- und Unterhitze ungefähr
15 Minuten hell backen. Rausnehmen und erkalten lassen.
Egy finom, omlós aprósütemény a német konyhából, amelynek az
aromáját a barnított vaj adja. Ebből az adagból nekem 70 darab aprósüteményem
lett. A tészta melegen nagyon omlós,
törékeny, ezért hagyjuk, a tepsibe 5-10 hűlni mielőtt kiszednénk. A kakaót elhagyhatjuk, és egyszínűre is
süthetjük. Az eredeti recept szerint 250 g cukorra lenne szükség, de nekem 200
g is elegendő volt,
Hozzávalók
12 személyre:
· 250
g vaj
· 200
g cukor
· 1
csipet só
· 400
g liszt
· 3
ek kakaópor
· 4
ek barna cukor
1.
A
vajat egy kis edényben felolvasztjuk, tovább melegítjük, míg szépen megbarnul,
nálam ez közepes hőmérsékleten kb. 12 percet vett igénybe, majd keverőtálba
öntjük és hagyjuk hűlni.
2.
Az
ismét megdermedt vajhoz adjuk a cukrot, sót, és kézi mixerrel krémesre
keverjük. Apránként hozzáadjuk az átszitált lisztet és sima tésztává dolgozzuk.
3.
Két
egyenlő részre osszuk. Az egyik félhez hozzádolgozzuk a kakaót. Mindkét
tésztából egy-egy 3 cm átmérőjű rudat formázunk. A két rudat összecsavarjuk,
majd egy kb. 4-5 cm átmérőjű rúddá formázzuk, amelyet a barna cukorban
megforgatunk, és alufóliába csomagolva kb. 2-3 órára betesszük a hűtőbe.
4.
A
rudat kivesszük a fagyasztóból, kb. 0,5 cm vastagságú szeletekre vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
5.
Betoljuk
a 180 fokra előmelegített sütőbe és kb. 15 perc alatt világosra sütjük.
Kivesszük és hagyjuk hűlni.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen