Samstag, 19. Dezember 2020

Marmorierter Heidesand / Márványos heidesand

 Diese Menge ergibt ungefähr 70 Stück sehr leckere und mürbe Kekse. Die Kekse im warmen Zustand sind sehr zerbrechlich, deshalb auf dem Backblech erkalten lassen.

 


Zutaten für 12 Personen:

·       250 g Butter

·       200 g Zucker

·       1 Prise Salz

·       400 g Mehl

·       3 El Backkakao

·       4 El brauner Zucker

 

1.       Die Butter in einem kleinen Topf zerlassen, bei mittlerer Hitze weiter erwärmen (ungefähr 12 Minuten), bis sie leicht braun wird, dann in eine Rührschüssel gießen und erkalten lassen.

2.       Den Zucker und das Salz zugeben und mit den Schneebesen des Handmixers cremig rühren, nach und nach das durchgesiebte Mehl zugeben und zu einem glatten Teig verarbeiten.

3.       Den Teig halbieren, unter eine Hälfte das Kakaopulver kneten. Aus den zwei Teigstücken zwei Rollen (3 cm Durchmesser) formen. Die zwei Rollen umeinanderschlingen, dann zu einer Rolle (4-5 cm Durchmesser) formen. Die Rolle im braunen Zucker wälzen, in Alufolie wickeln und für 2-3 Stunden kühl stellen.

4.       Die Rolle in ungefähr 0,5 cm dicke Scheiben schneiden, auf mit Backpapier ausgelegten Backbleche legen.

5.       Im heißen Ofen bei 180 Grad Ober- und Unterhitze ungefähr 15 Minuten hell backen. Rausnehmen und erkalten lassen.

 

Egy finom, omlós aprósütemény a német konyhából, amelynek az aromáját a barnított vaj adja. Ebből az adagból nekem 70 darab aprósüteményem lett.  A tészta melegen nagyon omlós, törékeny, ezért hagyjuk, a tepsibe 5-10 hűlni mielőtt kiszednénk.  A kakaót elhagyhatjuk, és egyszínűre is süthetjük. Az eredeti recept szerint 250 g cukorra lenne szükség, de nekem 200 g is elegendő volt,

 

Hozzávalók 12 személyre:

·       250 g vaj

·       200 g cukor

·       1 csipet só

·       400 g liszt

·       3 ek kakaópor

·       4 ek barna cukor

 

1.       A vajat egy kis edényben felolvasztjuk, tovább melegítjük, míg szépen megbarnul, nálam ez közepes hőmérsékleten kb. 12 percet vett igénybe, majd keverőtálba öntjük és hagyjuk hűlni.

2.       Az ismét megdermedt vajhoz adjuk a cukrot, sót, és kézi mixerrel krémesre keverjük. Apránként hozzáadjuk az átszitált lisztet és sima tésztává dolgozzuk.

3.       Két egyenlő részre osszuk. Az egyik félhez hozzádolgozzuk a kakaót. Mindkét tésztából egy-egy 3 cm átmérőjű rudat formázunk. A két rudat összecsavarjuk, majd egy kb. 4-5 cm átmérőjű rúddá formázzuk, amelyet a barna cukorban megforgatunk, és alufóliába csomagolva kb. 2-3 órára betesszük a hűtőbe.

4.       A rudat kivesszük a fagyasztóból, kb. 0,5 cm vastagságú szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.

5.       Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe és kb. 15 perc alatt világosra sütjük. Kivesszük és hagyjuk hűlni.

 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen