Ein
leckeres Brot für die Grillzeit oder für Bruschetta. Am besten schmeckt es
lauwarm.
Zutaten für 4 Personen:
· 400 g Weizenmehl
· 42 g
frische Hefe
· 200 ml
lauwarmes Wasser
· 3 El
Öl
· ½ Tl
Salz
· 20 g Butter
· 100 g in
Öl eingelegte, getrocknete Tomaten
· 100 g schwarze
Oliven, ohne Stein
· 1 El
Tomatenmark
· 3 El
Kräuter de Provance
· 1
Knoblauchzehe, fein gehackt
1.
Das Mehl in eine Schüssel sieben, in die
Mitte eine Mulde drücken, die Hefe hinein bröckeln, mit etwas Wasser übergießen
und vermischen. Den Rest Wasser, das Öl, das Salz und die Butter zugeben und zu
einem glatten Teig kneten. Zugedeckt an einem warmen Ort 15 Minuten gehen
lassen.
2.
Die abgetropften Tomaten und die Oliven
trockentupfen und klein schneiden. Dann mit den Kräutern de Provance, dem
Knoblauch und dem Tomatenmark unter den Teig kneten.
3.
Aus
dem Teig 3 ungefähr 35 cm lange Baguettes formen. Mit einem scharfen Messer
schräg ein paarmal einschneiden und zugedeckt an einem warmen Ort 30 Minuten
gehen lassen.
4.
Im heißen Ofen bei 220 Grad Ober- und
Unterhitze ungefähr 25-30 Minuten backen.
Hozzávalók
4 személyre:
· 400 g
búzaliszt
· 1
kocka élesztő
· 200 ml
langyos víz
· 3 ek
olaj
· 1 kk
só
· 20 g
vaj
· 100 g
olajban eltett szárított paradicsom
· 100 g
magnélküli fekete olíva
· 1 ek
sűrített paradicsom
· 3 ek
fagyasztott provanci fűszerkeverék
· 1
gerezd fokhagyma apróra vágva
1.
A tésztához a lisztet egy nagy tálba
tesszük, a közepében kis mélyedésbe belemorzsoljuk az élesztőt. Az élesztőt
leöntjük egy kevés vízzel és elkavarjuk. Hozzáadjuk a többi vizet, olajat, sót
és vajat. Az egészet sima tésztává gyúrjuk. Meleg helyen kb. 15 percig
kelesztjük.
2.
A paradicsomot és az olívát szárazra
törölgetjük, és apróra vágjuk. Majd a fűszerekkel és a sűrített paradicsommal
együtt belegyúrjuk a tésztába.
3.
A tésztából lisztezet munkalapon 3 kb. 35
cm hosszú stanglit formázunk. Srégen többször megvágjuk és kb. 30 percig
kelesztjük.
4.
220 fokra előmelegített sütőbe toljuk és
25-30 percig sütjük.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen