Mittwoch, 15. April 2020

Eiercreme mit Butter / Vajas tojáskrém


Leckerer Brotaufstrich. Die Creme mit etwas Frühlingszwiebelringen oder Schnittlauröllchen bestreut servieren.

Zutaten für 2 Personen:
·       3 Eier
·       2 ½ El Butter
·       1 Tl Senf
·       2 ½ El Majonäse
·       1 kleine Schalotte
·       Salz
·       Pfeffer

1.    Die Eier 10 Minuten hart kochen. Erkalten lassen, dann pellen.
2.    Die Butter mit der Majonäse und dem Senf cremig rühren, dann die fein gewürfelte Schalotte untermischen.
3.    Die Eier fein würfeln und unter die Buttermasse rühren.
4.    Mit Salz und Pfeffer abschmecken.

Még egy finom tojás krém. Tálaljuk újhagyma zöldjével vagy metélőhagymával megszórva.

Hozzávalók 2 személyre:
·       3 tojás
·       2 ½ ek vaj
·       1 tk mustár
·       2 ½ ek majonéz
·       1 kis salotta hagyma
·      
·       bors


1.    A tojásokat 10 perc alatt megfőzzük. Hűlni hagyjuk. Megtisztítjuk.
2.    A vajat krémesre keverjük, majd hozzádolgozzuk a mustárt, majonézt és az apróra vágott hagymát. Sóval, borssal ízesítjük.
3.    A tojásokat tojásszelőn hosszanti irányba majd keresztbe felszeleteljük, és a vajas masszához keverjük.
4.    Sóval, borssal fűszerezzük.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen