Die Äpfel kann man
durch Birnen ersetzen. Den fertigen Flammkuchen mit etwas Zimt bestreut
servieren.
Zutaten für 2 Personen:
· 200
g Mehl
· 1
Prise Salz
· 2
El Öl
· 130
ml Wasser
· 200
g Creme Fraîche
· 3
El Zucker
· 4
Äpfel
· 1
El Butter
1.
Das Mehl mit dem Salz vermischen, das Öl und das Wasser
zufügen und zu einem glatten Teig kneten. Den Teig halbieren, auf einer leicht
bemehlten Arbeitsplatte dünn ausrollen, dann in 2 mit Butter eingefettete
Backbleche legen.
2.
Das Creme Fraîche mit 1 El Zucker cremig rühren, den Teig
damit bestreichen.
3.
Die Äpfel schälen, entkernen, in dünne Scheiben schneiden
und auf dem Teig verteilen. Mit dem Rest Zucker bestreuen.
4.
Im heißen Ofen bei 200 Grad Ober- und Unterhitze ungefähr
18-20 Minuten goldgelb backen.
Alma helyett elkészíthetjük körtével is.
Tálaljuk kevés fahéjjal megszórva.
Hozzávalók
2 személyre:
· 200
g liszt
· 1
csipet só
· 2
ek olaj
· 130
ml víz
· 200
g creme fraiche
· 3
ek cukor
· 4
alma
· 1
ek vaj a forma kikenéséhez
1.
A
lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk az olajat és vizet, sima tésztává
gyúrjuk. A tésztát 2 egyenlő részre
osszuk, lisztezett munkalapon vékonyra nyújtjuk majd két vajjal kikent tepsibe
rakjuk.
2.
A
creme fraichet 1 ek cukorral krémesre keverjük, a tésztára kenjük.
3.
Az
almákat meghántjuk, vékony szeletekre vágjuk, a megkent tésztára rendezzük.
Megszórjuk a maradék cukorral.
4.
Betoljuk
a 200 fokra előmelegített sütőbe és kb. 18-20 perc alatt aranysárgára
sütjük.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen