Dienstag, 9. April 2019

Nudeln mit Bärlauch-Sahnesoße / Tészta medvehagymás-tejszín mártással


Leckeres Pastarezept für alle die Bärlauch lieben. Die Soße noch mit etwas Chiliflocken abschmecken.

Zutaten für 3 Personen:
·       400 g Nudeln
·       1 Schalotte
·       ½ El Olivenöl
·       250 g Schlagsahne
·       1 El Butter
·       50 g Bärlauch
·       Salz
·       Pfeffer
·       20 g Parmesan 

1.     Den Bärlauch waschen, trocken schleudern, in dünne Streifen schneiden.
2.     Die Nudeln im kochenden Salzwasser kochen.
3.     Die Schalotte schälen, klein würfeln. Das Öl in einer Pfanne erhitzen, die Schalottenwürfel darin glasig andünsten. Mit der Schlagsahne ablöschen, Butter zufügen, aufkochen und ungefähr 5 Minuten kochen lassen bis sie dicker wird.
4.     Die Soße vom Herd nehmen, mit Salz und Pfeffer abschmecken, den Bärlauch unterrühren.
5.     Die Nudeln abgießen, mit der Soße vermischen und sofort mit Parmesan bestreut servieren.

A héten egy nagyobb adag medvehagymát vásároltam, egy részét lefagyasztottam, a maradékból ez a finom, és gyors tésztaétel készült. A mártás ízesíthetjük kevés chilivel is, én elhagytam mivel a tészta, amelyet használtam chilivel volt ízesítve.

Hozzávalók 3 személyre:
·       400 g tészta
·       1 salotta
·       ½ ek olívaolaj
·       250 g tejszín
·       1 ek vaj, hideg
·       50 g medvehagyma
·      
·       Bors
·       20 g parmezán 

1.    A medvehagymát megtisztítjuk, mossuk, salátacentrifugában szárazra pörgetjük, majd vékony csíkokra vágjuk. 
2.    A tésztát bő, sós vízben kb. 8-10 perc alatt megfőzzük.
3.    A hagymát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, majd az olajban üvegesre dinszteljük. Felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a vajat, és kb. 5 percig főzzük, míg egy kicsit besűrűsödik.
4.    A mártást levesszük a tűzről, sóval, borssal ízesítjük, és hozzákeverjük a medvehagymát.
5.    A tésztát leszűrjük, elkeverjük a mártással, és frissen reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen