Leckeres Pastarezept
für alle die Bärlauch lieben. Die Soße noch mit etwas Chiliflocken abschmecken.
Zutaten für 3 Personen:
· 400
g Nudeln
· 1
Schalotte
· ½
El Olivenöl
· 250
g Schlagsahne
· 1
El Butter
· 50
g Bärlauch
· Salz
· Pfeffer
· 20
g Parmesan
1.
Den Bärlauch waschen, trocken schleudern, in dünne
Streifen schneiden.
2.
Die Nudeln im kochenden Salzwasser kochen.
3.
Die Schalotte schälen, klein würfeln. Das Öl in einer
Pfanne erhitzen, die Schalottenwürfel darin glasig andünsten. Mit der
Schlagsahne ablöschen, Butter zufügen, aufkochen und ungefähr 5 Minuten kochen
lassen bis sie dicker wird.
4.
Die Soße vom Herd nehmen, mit Salz und Pfeffer
abschmecken, den Bärlauch unterrühren.
5.
Die Nudeln abgießen, mit der Soße vermischen und sofort
mit Parmesan bestreut servieren.
A héten egy nagyobb adag medvehagymát vásároltam, egy részét
lefagyasztottam, a maradékból ez a finom, és gyors tésztaétel készült. A mártás
ízesíthetjük kevés chilivel is, én elhagytam mivel a tészta, amelyet használtam
chilivel volt ízesítve.
Hozzávalók
3 személyre:
· 400
g tészta
· 1
salotta
· ½
ek olívaolaj
· 250
g tejszín
· 1
ek vaj, hideg
· 50
g medvehagyma
· Só
· Bors
· 20
g parmezán
1.
A
medvehagymát megtisztítjuk, mossuk, salátacentrifugában szárazra pörgetjük,
majd vékony csíkokra vágjuk.
2.
A
tésztát bő, sós vízben kb. 8-10 perc alatt megfőzzük.
3.
A
hagymát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, majd az olajban üvegesre
dinszteljük. Felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a vajat, és kb. 5 percig
főzzük, míg egy kicsit besűrűsödik.
4.
A
mártást levesszük a tűzről, sóval, borssal ízesítjük, és hozzákeverjük a
medvehagymát.
5.
A
tésztát leszűrjük, elkeverjük a mártással, és frissen reszelt parmezánnal
megszórva tálaljuk.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen