Mittwoch, 24. April 2019

Bärlauch-Ziegenkäse-Penne / Medvehagymás kecskesajtos penne


Schnelles und leckeres Nudelgericht für die Bärlauch-Saison. 

Zutaten für 4 Personen:
·       500 g Penne
·       100 g Bärlauch
·       1 rote Zwiebel
·       2 El Pinienkerne
·       1 El Öl
·       100 ml trockener Weißwein
·       200 g Ziegenfrischkäse
·       100 g Creme Fraîche
·       Salz
·       Pfeffer
·       1 Prise Zucker

1.    Die Nudeln im kochenden Salzwasser gar kochen. Den Bärlauch waschen, trocken schleudern, dann in dünne Streifen schneiden. Die Zwiebel schälen, klein würfeln.
2.    Die Pinienkeren in einer Pfanne anrösten, rausnehmen.
3.    Das Öl in der Pfanne erhitzen, die Zwiebel darin glasig andünsten. Mit dem Wein und 100 ml Nudelwasser ablöschen. Bei starker Hitze 2-3 Minuten kochen lassen.
4.    Vom Herd nehmen, den Bärlauch, bis auf 1 El, hineingeben, mit dem Stabmixer pürieren. Den Frischkäse und die Creme Fraîche unterrühren und mit dem Stabmixer cremig rühren. Die Soße mit Salz, Pfeffer und Zucker abschmecken.
5.    Die Pinienkerne und die abgetropften Nudeln in die Soße geben und gut vermischen. Den Rest Bärlauch über die Penne streuen.

Egy gyors ebéd vagy vacsora medvehagyma idényre.

Hozzávalók 4 személyre:
·       500 g penne
·       100 g medvehagyma
·       1 vöröshagyma
·       2 ek fenyőmag
·       1 ek olaj
·       100 ml fehérbor, száraz
·       200 g kecskekrémsajt
·       100 g creme fraiche
·      
·       Bors
·       1 csipet cukor

1.    A tésztát fövő sósvízben megfőzzük. A medvehagymát megmossuk, saláta centrifugában megpörgetjük, majd vékony csíkokra vágjuk. a hagymát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk.
2.    A fenyőmagot egy serpenyőben megpirítjuk, kivesszük.
3.    Az olajat a serpenyőben felhevítjük, rászórjuk a hagymát, üvegesre dinszteljük. Felöntjük a borral és kb. 100 ml vízzel, amelyben a tésztát főzzük. Magas hőmérsékleten kb. 2-3 percig főzzük.
4.    Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a medvehagymát -1 ek kivételével-, bot mixerrel pürésítjük, majd hozzákeverjük a kecskekrémsajtot és a creme fraichet, bot mixerrel krémesre dolgozzuk.  A mártást sóval, borssal és cukorral ízesítjük.
5.    A medvehagymás mártáshoz keverjük a leszűrt tésztát és a fenyőmagot. A maradék medvehagymával megszórva tálaljuk.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen