Freitag, 5. April 2019

Bärlauch-Palatschinken / Medvehagymás palacsinta


Die Eierkuchen kann man nach Belieben mit saurer Sahne, Frischkäse, Quark, Schinken, Käse füllen. Die Bärlauch-Palatschinken passen auch super als Frittaten (Flädle) in einer klaren Suppe. Dazu die Palatschinken aufrollen, auskühlen lassen, dann quer in ungefähr 5 mm dicke Streifen schneiden.

Zutaten für 4 Personen:
·       100 g Bärlauch
·       250 ml Milch
·       2 Eier
·       5 El Mineralwasser mit Kohlensäure
·       130 g Mehl
·       1 Prise Salz
·       2 El Öl


1.    Bärlauch waschen, abtropfen lassen, grob schneiden und mit der Milch pürieren.
2.    Mehl, Salz, Eier und Wasser zugeben und mit dem Stabmixer zu einem glatten Teig mixen. 15 Minuten stehen lassen.
3.    Eine Pfanne (24 cm Durchmesser) erhitzen, mit etwas Butter ausstreichen, darin nacheinander 8-9 Palatschinken ausbacken.

A palacsintát tetszés szerint tölthetjük tejföllel, krémsajttal, túróval, sonkával, sajttal, de vékony csíkokra vágva levesbetétnek is nagyon finom.

Hozzávalók 4 személyre:
·       100 g medvehagyma
·       250 ml tej
·       2 tojás
·       5 ek ásványvíz
·       130 g liszt
·      
·       2 ek olaj

1.    A medvehagymát megmossuk, hagyjuk jól lecsepegni, vagy saláta centrifugában pörgetünk rajta egy párat, majd durvára vágjuk.
2.    A medvehagymát a tejjel turmixgépben, összeturmixoljuk. Hozzáadjuk az átszitált lisztet, s sót, a tojásokat és az ásványvizet és simára turmixoljuk. A palacsinta tésztát kb. 15 percig hagyjuk állni.
3.    Kenjünk ki egy kb. 24 cm átmérőjű serpenyő alját kevés olajjal. Öntsünk bele annyit a tésztából, hogy a tészta vékonyan vonja be az aljat.
4.    Süssük a tésztát közepes hőfokon, kb. 1-1 ½ percig, majd óvatosan fordítsuk meg.
5.    Süssük a másik oldalát is kb. ½ percig. Süssünk a tésztából egymásután kb. 8-9 palacsintát.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen