Die Eierkuchen kann
man nach Belieben mit saurer Sahne, Frischkäse, Quark, Schinken, Käse füllen.
Die Bärlauch-Palatschinken passen auch super als Frittaten (Flädle) in einer
klaren Suppe. Dazu die Palatschinken aufrollen, auskühlen lassen, dann quer in ungefähr
5 mm dicke Streifen schneiden.
Zutaten für 4 Personen:
· 100
g Bärlauch
· 250
ml Milch
· 2
Eier
· 5
El Mineralwasser mit Kohlensäure
· 130
g Mehl
· 1
Prise Salz
· 2
El Öl
1.
Bärlauch waschen, abtropfen lassen, grob schneiden und
mit der Milch pürieren.
2.
Mehl, Salz, Eier und Wasser zugeben und mit dem Stabmixer
zu einem glatten Teig mixen. 15 Minuten stehen lassen.
3.
Eine Pfanne (24 cm Durchmesser) erhitzen, mit etwas
Butter ausstreichen, darin nacheinander 8-9 Palatschinken ausbacken.
A
palacsintát tetszés szerint tölthetjük tejföllel, krémsajttal, túróval,
sonkával, sajttal, de vékony csíkokra vágva levesbetétnek is nagyon finom.
Hozzávalók 4 személyre:
· 100
g medvehagyma
· 250
ml tej
· 2
tojás
· 5
ek ásványvíz
· 130
g liszt
· Só
· 2
ek olaj
1.
A
medvehagymát megmossuk, hagyjuk jól lecsepegni, vagy saláta centrifugában
pörgetünk rajta egy párat, majd durvára vágjuk.
2.
A
medvehagymát a tejjel turmixgépben, összeturmixoljuk. Hozzáadjuk az átszitált
lisztet, s sót, a tojásokat és az ásványvizet és simára turmixoljuk. A palacsinta
tésztát kb. 15 percig hagyjuk állni.
3. Kenjünk
ki egy kb. 24 cm átmérőjű serpenyő alját kevés olajjal. Öntsünk bele annyit a tésztából,
hogy a tészta vékonyan vonja be az aljat.
4. Süssük
a tésztát közepes hőfokon, kb. 1-1 ½ percig, majd óvatosan fordítsuk meg.
5. Süssük
a másik oldalát is kb. ½ percig. Süssünk a tésztából egymásután kb. 8-9
palacsintát.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen