Leckeres
Frühlingssüppchen.
Zutaten für 2 Personen:
·
1 Kartoffel
·
1 Zwiebel
·
50 g Bärlauch
·
300 ml Gemüsebrühe
·
1 El Öl
·
50 g Schlagsahne
·
200 g Spargel
·
Salz
· Pfeffer
1.
Den Spargel putzen, in mundgerechte Stücke
schneiden und im etwas kochenden Salzwasser ungefähr 15-20 Minuten kochen
lassen.
2.
Die Kartoffel schälen, klein würfeln. Den
Bärlauch waschen, trockenschleudern, grob hacken.
3.
Das Öl erhitzen, die Zwiebel und die Kartoffel
darin 3-5 Minuten dünsten, den Bärlauch zufügen und weitere 1-2 Minuten
dünsten. Mit der Brühe ablöschen und ungefähr 30 Minuten kochen lassen. Die
Suppe mit dem Stabmixer pürieren, mit Salz und Pfeffer abschmecken.
4.
Den Spargel in die Suppe geben und nochmal kurz
aufkochen lassen.
5.
Die Suppe auf Teller verteilen, mit der
Schlagsahne beträufeln, leicht umrühren und servieren.
Egy egyszerű és finom krémleves, most spárgával gazdagítva.
Hozzávalók
2 személyre:
·
1 burgonya
·
1 vöröshagyma
·
50 g medvehagyma
·
300 ml zöldségleves
·
1 ek olaj
·
50 g tejszín
·
200 g spárga
·
só
· bors
1.
A spárgát meghámozzuk, majd falatnyi darabokra
vágjuk, és kevés sós vízben kb. 15-20 perc alatt megfőzzük.
2.
A hagymát burgonyát meghámozzuk, apróra vágjuk.
A medvehagymát megmossuk, lecsöpögtetjük, durvára vágjuk.
3.
Az olajat felhevítjük, rászórjuk a hagymát és a
burgonyát, kb. 3-5 percig dinszteljük, majd hozzáadjuk a medvehagymát, és
további 1-2 percig dinszteljük. Felöntjük a levessel, és kb. 30 percig főzzük.
A levest pürésítjük, sóval, borssal ízesítjük.
4.
A spárgát a levesbe tesszük, még egyszer
felfőzzük.
5.
Tányérokba osztjuk, meglocsoljuk a tejszínnel,
kissé elkeverjük, és tálaljuk.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen