Donnerstag, 4. April 2019

Hähnchenbrust in würziger Joghurtsoße / Csirkemell fűszeres joghurt mártással


Einfach, schnell und lecker. Dazu Reis oder Couscous reichen.

Zutaten für 2 Personen:
·       300 g Hähnchenbrustfilets
·       1 Zwiebel
·       2 Knoblauchzehen
·       1 El Ghee
·       1 Tl Kreuzkümmel
·       1 Tl Koriander
·       1 Tl Kurkuma
·       1 Tl edelsüßes Paprikapulver
·       1 Tl scharfes Paprikapulver
·       150 g Joghurt
·       1 Tl Speisestärke
·       1 El Mandelblättchen
·       ½ Bund Koriander
·       Salz
·       Pfeffer

1.    Das Fleisch waschen, trockentupfen und würfeln.
2.    Die Zwiebel und den Knoblauch schälen, in kleine Würfel schneiden. Den Koriander waschen, trocken schütteln, die Blätter abzupfen, etwas zur Seite legen, den Rest fein hacken.
3.    Die Mandelblättchen in einer Pfanne rösten, rausnehmen.
4.    Das Ghee in der Pfanne erhitzen, das Fleisch darin anbraten. Mit Salz und Pfeffer würzen, rausnehmen.
5.    Die Zwiebel, den Knoblauch und den fein gehackten Koriander andünsten. Die Gewürze zufügen und kurz mitbraten.
6.    Den Joghurt mit der Speisestärke und 50 ml Wasser glatt rühren, dann zu der würzigen Zwiebel geben. Salzen, pfeffern.
7.    Das Fleisch in die Soße geben und zugedeckt bei schwacher Hitze ungefähr 7 Minuten kochen lassen. Mit den Mandelblättchen und den Korianderblättchen bestreuen und servieren. 

Egyszerű, gyors és finom. Tálaljuk rizzsel vagy kuszkusszal.

Hozzávalók 2 személyre:
·       300 g csirkemell filé
·       1 vöröshagyma
·       2 gerezd fokhagyma
·       1 ek ghee
·       1 tk római kömény
·       1 tk koriander
·       1 tk kurkuma
·       1 tk fűszerpaprika, édes
·       1 tk fűszerpaprika, erős
·       150 g joghurt
·       1 tk étkezési keményítő
·       1 ek mandulapehely
·       ½ csokor koriander
·      
·       Bors

1.    A húst megmossuk, szárazra itatjuk, kockákra vágjuk.
2.    A kétféle hagymát meghántjuk, apró kockákra vágjuk. A koriandert megmossuk, jól lerázzuk, kb. 1 ek koriander levelet félre teszünk, a többit apróra vágjuk.
3.    A mandulát egy serpenyőben megpirítjuk, kivesszük.
4.    Egy serpenyőben a zsiradékot felforrósítjuk, rászórjuk a húst, és körbe megpirítjuk. Sóval, borssal fűszerezzük, kivesszük. A visszamaradt zsiradékban megdinszteljük a kétféle hagymát és az apróra vágott koriandert. Hozzáadjuk a fűszereket és további 1-2 percig sütjük.
5.    A joghurtot simára kavarjuk az étkezési keményítővel és kb. 50 ml vízzel, majd a fűszeres hagymához adjuk. Sózzuk, borsozzuk.
6.    A húst a mártáshoz adjuk, és lefedve alacsony hőmérsékleten, kb. 7 percig főzzük. A mandulapehellyel és a maradék koriander levéllel megszórva tálaljuk.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen