Donnerstag, 7. Februar 2019

Tomaten-Kichererbsen-Salat / Paradicsomos csicseriborsó saláta


Ein leckerer Salat.




Zutaten für 2 Personen:

·       200 g Kichererbsen aus der Dose

·       3 Tomaten

·       1 rote Zwiebel

·       2 El Petersilie

·       2 Knoblauchzehen

·       5 El Olivenöl

·       Zitronensaft von ½ Zitrone

·       Salz

·       Pfeffer

·       edelsüßes Paprikapulver

·       Chiliflocken

·       Sumach



1.    Die Kichererbsen mit kaltem Wasser abspülen, abtropfen lassen. In eine Schüssel geben.

2.    Die Tomaten in kleine Würfel schneiden. Die Zwiebel schälen, klein hacken. Beides zu den Kichererbsen geben.

3.    Die Knoblauchzehen schälen, durchpressen und mit der Petersilie zu dem Salat geben.

4.    Mit dem Olivenöl und dem Zitronensaft beträufeln, gut vermischen. Mit Salz, Pfeffer, edelsüßem Paprikapulver, Chiliflocken und Sumach abschmecken. 



Egy finom saláta, amelyet köretként, vagy friss pitával önálló ételként is tálalhatunk.



Hozzávalók 2 személyre:

·       200 g csicseriborsó

·       3 paradicsom

·       1 lilahagyma

·       2 ek petrezselyem

·       2 gerezd fokhagyma

·       5 ek olívaolaj

·       ½ citrom leve

·      

·       Bors

·       fűszerpaprika

·       Chilipehely

·       Szumák



1.    A csicseriborsót hideg vízzel leöblítjük, leszűrjük. Egy edénybe tesszük.

2.    A paradicsomot apró kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. Mindkettőt a csicseriborsóhoz adjuk.

3.    A fokhagymát fokhagymatőrön áttörjük és a petrezselyemmel együtt a salátához adjuk.

4.    Meglocsoljuk az olajjal és a citromlével. Sóval, borssal, fűszerpaprikával, szumákkal, és a chilipehellyel ízesítjük.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen