Rinderroulade mal
anders. Dazu schmecken Nudeln.
Zutaten für 4 Personen:
· 3
Zweige Salbei
· 140
g Frischkäse
· 1
Rote Paprikaschote
· 4
Rinderrouladen (je 180 g)
· 4
Scheiben Parmaschinken
· 2
Möhren
· 2
Stangen Staudensellerie
· 1
Zwiebel
· 2
Knoblauchzehen
· 1
El Öl
· 1
El Tomatenmark
· 350
ml Chianti
· 350
g stückige Tomaten aus der Dose
· Salz
· Pfeffer
· 2
Lorbeerblätter
· 2
Stück Piment
1.
Die Paprikaschote waschen, halbieren, die Kerne rausschneiden,
auf ein mit Alufolie belegtes Backblech legen, im heißen Ofen bei 250 Grad
ungefähr 10-15 Minuten grillen. Rausnehmen, mit etwas Salz bestreuen, bedecken
und ungefähr 10-15 Minuten stehen lassen, dann enthäuten, in Streifen schneiden
und erkalten lassen.
2.
Das Salbei waschen, trocken schütteln, die Blätter
abzupfen, klein schneiden. Den Frischkäse mit dem Salbei glatt rühren. Mit Salz
und Pfeffer abschmecken.
3.
Das Fleisch waschen, trocken tupfen. Mit Salz und Pfeffer
würzen und mit dem Frischkäse bestreichen. Je eine Scheibe Schinken
darauflegen. Auf jeweils einer kurzen Seite Paprikastreifen darauf verteilen.
Die Rouladen von dort eng aufrollen und mit Küchengarn binden.
4.
Die Möhren und den Sellerie putzen, waschen, würfeln. Die
Zwiebel und den Knoblauch schälen, würfeln.
5.
Das Öl in einem Bräter erhitzen, die Rouladen darin
rundherum ungefähr 10 Minuten kräftig anbraten und herausnehmen.
6.
Die Möhren, den Sellerie, die Zwiebel und den Knoblauch
in dem Bratfett ungefähr 3 Minuten braten, dann das Tomatenmark dazurühren und
weitere 2 Minuten braten.
7.
Den Wein und die Tomaten dazugießen. Lorbeer und Piment
zugeben. Aufkochen, mit Salz und Pfeffer abschmecken, die Rouladen wieder in
den Bräter legen. Zugedeckt ungefähr 90 Minuten schmoren.
A német marhahústekercs mediterrán
változata. Tálaljuk főtt tésztával.
Hozzávalók
4 személyre:
· 3
zsályaág
· 140
g krémsajt
· 1
piros kaliforniai paprika
· 4
marhahússzelet (180 g darabonként)
· 4
Pármai sonka
· 2
sárgarépa
· 2
zellerszár
· 1
vöröshagyma
· 2
gerezd fokhagyma
· 1
ek olaj
· 1
ek sűrített paradicsom
· 350
ml vörösbor
· 350
g darabos paradicsom
· Só,
bors
· 2
babérlevél
· 2
szegfűbors
1.
A
paprikát megmossuk, ketté vágjuk, a magokat kivágjuk, egy alufóliával bélelt
tepsibe rakjuk, betoljuk a 250 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 10-15 percig
grillezzük. Kivesszük, kevés sóval megszórjuk, letakarjuk, kb. 10-15 percig
állni hagyjuk, meghántjuk, csíkokra vágjuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
2.
A
zsályát megmossuk, jól lerázzuk, a leveleket letépkedjük, apróra vágjuk. A
krémsajtot simára kavarjuk a zsályával. Sóval, borssal ízesítjük.
3. A
húst megmossuk, szárazra itatjuk. A hús szeleteket munkalapon kinyújtjuk,
sózzuk, borsozzuk, bekenjük a krémsajttal. A hússzeletekre elosszuk a sonkát,
az egyik keskenyebb részre helyezzük a paprikát, majd a hússzeleteket innen
kezdve szorosan feltekerjük. Konyhacérnával megkötözzük.
4. A
sárgarépát, zellert, és a kétféle hagymát megtisztítjuk, mossuk, kockákra
vágjuk.
5. Az
olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, a tekercseket kb. 10 perc alatt körbe
megpirítjuk, kivesszük. A sárgarépát, zellert és a kétféle hagymát a
visszamaradt zsiradékba kb. 3 percig pirítjuk, majd hozzákeverjük a sűrített
paradicsomot, és további 2 percig pirítjuk.
6. Felöntjük
a darabos paradicsommal és a borral. Felfőzzük, sóval, borssal ízesítjük, a
tekercseket visszahelyezzük, és lefedve alacsony hőmérsékleten kb. 90 percig
főzzük.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen