Sonntag, 10. Februar 2019

Italienische Rinderrouladen mit Chianti / Olasz marhatekercs chiantival


Rinderroulade mal anders. Dazu schmecken Nudeln.




Zutaten für 4 Personen:

·       3 Zweige Salbei

·       140 g Frischkäse

·       1 Rote Paprikaschote

·       4 Rinderrouladen (je 180 g)

·       4 Scheiben Parmaschinken

·       2 Möhren

·       2 Stangen Staudensellerie

·       1 Zwiebel

·       2 Knoblauchzehen

·       1 El Öl

·       1 El Tomatenmark

·       350 ml Chianti

·       350 g stückige Tomaten aus der Dose

·       Salz

·       Pfeffer

·       2 Lorbeerblätter

·       2 Stück Piment



1.    Die Paprikaschote waschen, halbieren, die Kerne rausschneiden, auf ein mit Alufolie belegtes Backblech legen, im heißen Ofen bei 250 Grad ungefähr 10-15 Minuten grillen. Rausnehmen, mit etwas Salz bestreuen, bedecken und ungefähr 10-15 Minuten stehen lassen, dann enthäuten, in Streifen schneiden und erkalten lassen.

2.    Das Salbei waschen, trocken schütteln, die Blätter abzupfen, klein schneiden. Den Frischkäse mit dem Salbei glatt rühren. Mit Salz und Pfeffer abschmecken.

3.    Das Fleisch waschen, trocken tupfen. Mit Salz und Pfeffer würzen und mit dem Frischkäse bestreichen. Je eine Scheibe Schinken darauflegen. Auf jeweils einer kurzen Seite Paprikastreifen darauf verteilen. Die Rouladen von dort eng aufrollen und mit Küchengarn binden.

4.    Die Möhren und den Sellerie putzen, waschen, würfeln. Die Zwiebel und den Knoblauch schälen, würfeln.

5.    Das Öl in einem Bräter erhitzen, die Rouladen darin rundherum ungefähr 10 Minuten kräftig anbraten und herausnehmen.

6.    Die Möhren, den Sellerie, die Zwiebel und den Knoblauch in dem Bratfett ungefähr 3 Minuten braten, dann das Tomatenmark dazurühren und weitere 2 Minuten braten.

7.    Den Wein und die Tomaten dazugießen. Lorbeer und Piment zugeben. Aufkochen, mit Salz und Pfeffer abschmecken, die Rouladen wieder in den Bräter legen. Zugedeckt ungefähr 90 Minuten schmoren.



A német marhahústekercs mediterrán változata. Tálaljuk főtt tésztával.



Hozzávalók 4 személyre:

·       3 zsályaág

·       140 g krémsajt

·       1 piros kaliforniai paprika

·       4 marhahússzelet (180 g darabonként)

·       4 Pármai sonka

·       2 sárgarépa

·       2 zellerszár

·       1 vöröshagyma

·       2 gerezd fokhagyma

·       1 ek olaj

·       1 ek sűrített paradicsom

·       350 ml vörösbor

·       350 g darabos paradicsom

·       Só, bors

·       2 babérlevél

·       2 szegfűbors



1.    A paprikát megmossuk, ketté vágjuk, a magokat kivágjuk, egy alufóliával bélelt tepsibe rakjuk, betoljuk a 250 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 10-15 percig grillezzük. Kivesszük, kevés sóval megszórjuk, letakarjuk, kb. 10-15 percig állni hagyjuk, meghántjuk, csíkokra vágjuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni. 

2.    A zsályát megmossuk, jól lerázzuk, a leveleket letépkedjük, apróra vágjuk. A krémsajtot simára kavarjuk a zsályával. Sóval, borssal ízesítjük.

3.    A húst megmossuk, szárazra itatjuk. A hús szeleteket munkalapon kinyújtjuk, sózzuk, borsozzuk, bekenjük a krémsajttal. A hússzeletekre elosszuk a sonkát, az egyik keskenyebb részre helyezzük a paprikát, majd a hússzeleteket innen kezdve szorosan feltekerjük. Konyhacérnával megkötözzük.

4.    A sárgarépát, zellert, és a kétféle hagymát megtisztítjuk, mossuk, kockákra vágjuk.

5.    Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, a tekercseket kb. 10 perc alatt körbe megpirítjuk, kivesszük. A sárgarépát, zellert és a kétféle hagymát a visszamaradt zsiradékba kb. 3 percig pirítjuk, majd hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, és további 2 percig pirítjuk. 

6.    Felöntjük a darabos paradicsommal és a borral. Felfőzzük, sóval, borssal ízesítjük, a tekercseket visszahelyezzük, és lefedve alacsony hőmérsékleten kb. 90 percig főzzük.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen