Leckere, würzige
Suppe.
Zutaten für 4 Personen:
· 1
El Olivenöl
· 200
g Chorizo
· 1
Süßkartoffel
· ½
Stange Porree
· 3
Stangen Staudensellerie
· 1
El Paprikamark
· 1
El Tomatenmark
· 750
ml Gemüsebrühe
· 1
Kichererbsen, Konserve
· Kreuzkümmel
· Koriander
· ½
Tl Kurkuma
· Harissa
· 1
Tl Ras el Hanout
· Salz
· Pfeffer
· 1
Bund Petersilie
· 150
g Joghurt
· 1
Knoblauchzehe
1.
Das Gemüse putzen, waschen. Den Porree in Ringe, den
Sellerie in Scheiben, die Kartoffel in Würfel schneiden. Die Kichererbsen in
ein Sieb gießen, mit kaltem Wasser abspülen und abtropfen lassen. Den Chorizo
pellen, in Scheiben schneiden.
2.
Das Öl in einem Topf erhitzen, den Chorizo darin 2-3
Minuten braten, dann rausnehmen. Den Porree, den Sellerie und die Kartoffel in
den Topf geben, 5 Minuten dünsten.
3.
Das Tomatenmark und das Paprikamark dazurühren und
weitere 1-2 Minuten dünsten. Mit der Brühe ablöschen. Mit Kreuzkümmel,
Koriander, Kurkuma, Harissa, Ras el Hanout, Salz und Pfeffer abschmecken.
Aufkochen und ungefähr 10 Minuten kochen lassen.
4.
Den Chorizo und die Kichererbsen zufügen und weitere 10
Minuten kochen. Die kleingeschnittene Petersilie unterrühren.
5.
Den Joghurt mit dem durchgepressten Knoblauch glatt
rühren. Mit Salz und Pfeffer abschmecken.
6.
Die Suppe mit dem Knoblauch-Joghurt servieren.
Egy finom, laktató, fűszeres leves.
Hozzávalók
4 személyre:
· 1
ek olívaolaj
· 200
g chorizo
· 1
édesburgonya
· ½
póréhagyma
· 3
halványító zeller
· 1
ek paprikakrém
· 1
ek sűrített paradicsom
· 750
ml zöldségleves
· 1
csicseriborsó konzerv
· Római
kömény
· Koriander
· ½
kk kurkuma
· Harissa
· 1
tk Ras el Hanout
· Só
· Bors
· 1
csokor petrezselyem
· 150
g joghurt
· 1
gerezd fokhagyma
1.
A
zöldségeket megtisztítjuk, mossuk. A pórét gyűrűkre, a zellert szeletekre, a
burgonyát kockákra vágjuk. A csicseriborsó konzervet hideg vízzel átmossuk, és
leszűrjük. A kolbászt szeletekre vágjuk.
2.
Az
olajat egy edényben felforrósítjuk, hozzáadjuk a kolbászt, 2-3 percig pirítjuk,
majd kivesszük. A visszamaradt zsiradékhoz hozzáadjuk a pórét, zellert és
édesburgonyát, kb. 5 percig dinszteljük.
3.
Hozzáadjuk
a paprika krémet és a sűrített paradicsomot, további 1-2 percig dinszteljük,
majd felöntjük a levessel. Ízlés szerint a fűszerekkel ízesítjük. Felfőzzük és
kb. 10 percig főzzük.
4.
Hozzáadjuk
a kolbászt és a csicseriborsót és további 10 perc alatt készre főzzük.
Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.
5.
A
joghurtot simára kavarjuk az áttört fokhagymával. Sóval, borssal ízesítjük.
6.
A
levest tányérokba osszuk, és a fokhagymás joghurttal tálaljuk.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen