Donnerstag, 14. Februar 2019

Kichererbsen-Suppe mit Süßkartoffeln / Édesburgonyás csicseriborsó leves


Leckere, würzige Suppe.




Zutaten für 4 Personen:

·       1 El Olivenöl

·       200 g Chorizo

·       1 Süßkartoffel

·       ½ Stange Porree

·       3 Stangen Staudensellerie

·       1 El Paprikamark

·       1 El Tomatenmark

·       750 ml Gemüsebrühe

·       1 Kichererbsen, Konserve

·       Kreuzkümmel

·       Koriander

·       ½ Tl Kurkuma

·       Harissa

·       1 Tl Ras el Hanout

·       Salz

·       Pfeffer

·       1 Bund Petersilie

·       150 g Joghurt

·       1 Knoblauchzehe



1.    Das Gemüse putzen, waschen. Den Porree in Ringe, den Sellerie in Scheiben, die Kartoffel in Würfel schneiden. Die Kichererbsen in ein Sieb gießen, mit kaltem Wasser abspülen und abtropfen lassen. Den Chorizo pellen, in Scheiben schneiden.

2.    Das Öl in einem Topf erhitzen, den Chorizo darin 2-3 Minuten braten, dann rausnehmen. Den Porree, den Sellerie und die Kartoffel in den Topf geben, 5 Minuten dünsten.

3.    Das Tomatenmark und das Paprikamark dazurühren und weitere 1-2 Minuten dünsten. Mit der Brühe ablöschen. Mit Kreuzkümmel, Koriander, Kurkuma, Harissa, Ras el Hanout, Salz und Pfeffer abschmecken. Aufkochen und ungefähr 10 Minuten kochen lassen.

4.    Den Chorizo und die Kichererbsen zufügen und weitere 10 Minuten kochen. Die kleingeschnittene Petersilie unterrühren.

5.    Den Joghurt mit dem durchgepressten Knoblauch glatt rühren. Mit Salz und Pfeffer abschmecken.

6.    Die Suppe mit dem Knoblauch-Joghurt servieren.



Egy finom, laktató, fűszeres leves.



Hozzávalók 4 személyre:

·       1 ek olívaolaj

·       200 g chorizo

·       1 édesburgonya

·       ½ póréhagyma

·       3 halványító zeller

·       1 ek paprikakrém

·       1 ek sűrített paradicsom

·       750 ml zöldségleves

·       1 csicseriborsó konzerv

·       Római kömény

·       Koriander

·       ½ kk kurkuma

·       Harissa

·       1 tk Ras el Hanout

·      

·       Bors

·       1 csokor petrezselyem

·       150 g joghurt

·       1 gerezd fokhagyma



1.    A zöldségeket megtisztítjuk, mossuk. A pórét gyűrűkre, a zellert szeletekre, a burgonyát kockákra vágjuk. A csicseriborsó konzervet hideg vízzel átmossuk, és leszűrjük. A kolbászt szeletekre vágjuk.

2.    Az olajat egy edényben felforrósítjuk, hozzáadjuk a kolbászt, 2-3 percig pirítjuk, majd kivesszük. A visszamaradt zsiradékhoz hozzáadjuk a pórét, zellert és édesburgonyát, kb. 5 percig dinszteljük.

3.    Hozzáadjuk a paprika krémet és a sűrített paradicsomot, további 1-2 percig dinszteljük, majd felöntjük a levessel. Ízlés szerint a fűszerekkel ízesítjük. Felfőzzük és kb. 10 percig főzzük. 

4.    Hozzáadjuk a kolbászt és a csicseriborsót és további 10 perc alatt készre főzzük. Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.

5.    A joghurtot simára kavarjuk az áttört fokhagymával. Sóval, borssal ízesítjük.

6.    A levest tányérokba osszuk, és a fokhagymás joghurttal tálaljuk.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen