Leckere cremige
Beilage
Zutaten für 2 Personen:
· 375
g Knollensellerie
· 100
g gekochte Schinken
· 100
g Schlagsahne
· 50
g Gorgonzola
· Salz
· Pfeffer
· Butter
1.
Den Sellerie schälen, waschen, erst in Scheiben, dann in
1 cm dicke Stifte schneiden. In wenig Salzwasser 6-8 Minuten garen, abgießen.
2.
Den Schinken würfeln, mit dem Sellerie mischen, in eine
ausgebutterte Auflaufform füllen.
3.
Die Sahne aufkochen. Den Käse in die Sahne bröckeln und
darin schmelzen. Mit Salz und Pfeffer abschmecken, über den Sellerie gießen.
4.
Im heißen Ofen bei 200 Grad Ober- und Unterhitze 15-20
Minuten backen.
Köretként húsok mellé vagy önállóételként
is kitűnő. A sonkát el is hagyhatjuk.
Hozzávalók
2 személyre:
· 375
g zeller
· 100
g főtt sonka
· 100
g tejszín
· 50
g gorgonzola
· Só
· Bors
· Vaj
1.
A
zellert megtisztítjuk, mossuk, először szeletekre, majd kb. 1 cm-es vastagságú
csíkokra vágjuk. Kevés fövő sós vízbe,
kb. 6-8 percig főzzük, majd leszűrjük.
2.
A
sonkát kockákra vágjuk, elkeverjük a zellerrel és egy vajjal kikent tűzálló
tálba öntjük.
3.
A
tejszint felfőzzük, belemorzsoljuk a gorgonzolát, és felolvasztjuk benne.
Sóval, borssal ízesítjük.
4.
A
sajtos-tejszint a zellerre öntjük, betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe,
és kb. 15-20 percig sütjük.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen