Dienstag, 13. Februar 2018

Hähnchenbrust in Tomaten-Sahnesoße mit Wermut / Csirkemell vermutos tejszínes-paradicsomszósszal


Einfaches, schmackhaftes Gericht mit wenig Aufwand.






Zutaten für 2 Personen:

·       2 Hähnchenbrustfilet

·       1 Tl Olivenöl

·       1 Tl Butter

·       2 Knoblauchzehen

·       1 El süße Paprikapulver

·       200 g Tomatenkonserve, stückige

·       1 Tl Thymian

·       70 ml Noilly Prat Wermut

·       100 g Schlagsahne

·       100 g Creme Fraîche

·       Salz, Pfeffer



1.    Die Hähnchenbrustfilets waschen, trocken tupfen und in größere Stücke schneiden.

2.    Die Butter mit dem Öl in einer Pfanne erhitzen, das Fleisch bei großer Hitze anbraten.

3.    Die durchgepressten Knoblauchzehen und das Paprikapulver dazugeben, vermischen und mit der Tomatenkonserve ablöschen, Wermut und Thymian dazu geben. Mit Salz und Pfeffer würzen, aufkochen und zugedeckt bei mittlere Hitze ungefähr 10 Minuten kochen.

4.    Mit der Schlagsahne glatt gerührte Creme fraîche unterrühren und weitere 5 Minuten kochen. Mit Salz, Pfeffer und Wermut falls nötig nachwürzen.



Egy egyszerű, gyors és finom húsétel. Én párolt rizzsel és zöldbabbal tálaltam, de tálalhatjuk friss ropogós bagettel is.





Hozzávalók 2 személyre:

·       2 csirkemell filé

·       1 tk olívaolaj

·       1 tk vaj

·       2 gerezd fokhagyma

·       1 ek fűszerpaprika

·       200 g darabos paradicsom

·       1 tk kakukkfű

·       70 ml noilly prat

·       100 g tejszín

·       100 g creme fraiche

·       Só, bors



1.    A húst megmossuk, szárazra itatjuk, és 3-3 darabra vágjuk.

2.    A vajat az olajjal egy serpenyőben felforrósítjuk, hozzáadjuk a húst, és magas hőmérsékleten kb. 4 perc alatt körbe megpirítjuk.

3.    Hozzáadjuk a durvára vágott fokhagymát és a fűszerpaprikát elkeverjük, felöntjük a paradicsommal. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, Noilly Prat-ot. Sóval, borssal ízesítjük, felfőzzük, lefedve közepes hőmérsékleten kb. 10 percig főzzük.

4.    Hozzáadjuk a tejszínnel elkavart creme fraichet, és további 5 percig főzzük, míg a mártás krémes lesz. Sóval, borssal és esetleg egy loccsantás vermuttal ízesítjük. 


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen