Sonntag, 18. Februar 2018

Schweinefilet a la Cordon Bleu / Sonkába-sajtba göngyölt szűzpecsenye


Ein leckeres, festliches Essen.






Zutaten für 4 Personen:

·       2 Stück Schweinefilets (je 250 g )

·       1 El Öl

·       Salz

·       Pfeffer

·       2 Zweige Thymian

·       2 Zweige Rosmarin

·       2 Scheiben Toastbrot

·       4 dünne Scheiben Kochschinken (125 g)

·       2 dünne Scheiben Käse (100 g)

·       3 Tl Butter



1.    Das Fleisch waschen, trockentupfen, dann in dem heißen Öl ungefähr 10-15 Minuten braten. Mit Salz und Pfeffer würzen. Herausnehmen und etwas abkühlen lassen.

2.    Die Thymianblätter und Rosmarinnadeln klein hacken. Das Toastbrot entrinden, dann grob zerbröseln.

3.    Je 2 Scheiben Kochschinken etwas überlappend auf die Arbeitsplatte legen, je 1 Scheibe Käse darauflegen. Die Filets darin einwickeln, mit Zahnstochern feststecken und in dem heißen Bratfett kurz anbraten.

4.    Die Brotbröseln in der Butter goldgelb rösten, die kleingeschnittenen Kräuter unterrühren, dann über den Filets verteilen.

5.     Im heißen Ofen bei 200 Grad Ober- und Unterhitze 10-15 Minuten braten.



Finom húsétel akár ünnepi asztalra is.

Hozzávalók 4 személyre:

·       2 szűzpecsenye (darabonként 250 g)

·       1 ek olaj

·      

·       bors

·       2 ag kakukkfű

·       2 ag rozmaring

·       2 szelet toast kenyér

·       4 nagy és vékony szelet főtt sonka (125 g)

·       2 nagy és vékony szelet sajt (100 g)

·       3 tk vaj



1.    A szűzpecsenyéket forró olajban kb. 10-15 percig sütjük. Sózzuk, borsozzuk.

2.    A zöldfűszereket apróra vágjuk. A kenyérnek levágjuk a karéját, majd durvára morzsoljuk.

3.    2 szelet sónkat egymásmelle fektetünk úgy, hogy egy kicsit egymásra is kerüljenek, ráteszünk 1 szelet sajtot, majd egy szűzpecsenyét és feltekerjük, fogpiszkálóval rögzítjük. A megmaradt olajban enyhén megpirítjuk.

4.    A kenyérmorzsákat a vajban arany barnára pirítjuk. A zöldfűszereket belevegyítjük. Majd elosztjuk a húsra. 200 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük.




Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen