Ein leckeres, festliches Essen.
Zutaten für 4 Personen:
· 2 Stück
Schweinefilets (je 250 g )
· 1 El
Öl
· Salz
· Pfeffer
· 2 Zweige
Thymian
· 2 Zweige
Rosmarin
· 2 Scheiben
Toastbrot
· 4 dünne
Scheiben Kochschinken (125 g)
· 2 dünne
Scheiben Käse (100 g)
· 3 Tl
Butter
1.
Das Fleisch waschen, trockentupfen, dann
in dem heißen Öl ungefähr 10-15 Minuten braten. Mit Salz und Pfeffer würzen.
Herausnehmen und etwas abkühlen lassen.
2.
Die Thymianblätter und Rosmarinnadeln
klein hacken. Das Toastbrot entrinden, dann grob zerbröseln.
3.
Je 2 Scheiben Kochschinken etwas
überlappend auf die Arbeitsplatte legen, je 1 Scheibe Käse darauflegen. Die
Filets darin einwickeln, mit Zahnstochern feststecken und in dem heißen
Bratfett kurz anbraten.
4.
Die Brotbröseln in der Butter goldgelb
rösten, die kleingeschnittenen Kräuter unterrühren, dann über den Filets
verteilen.
5.
Im
heißen Ofen bei 200 Grad Ober- und Unterhitze 10-15 Minuten braten.
Finom húsétel
akár ünnepi asztalra is.
Hozzávalók
4 személyre:
· 2
szűzpecsenye (darabonként 250 g)
· 1 ek
olaj
· só
· bors
· 2 ag
kakukkfű
· 2 ag
rozmaring
· 2
szelet toast kenyér
· 4 nagy
és vékony szelet főtt sonka (125 g)
· 2 nagy
és vékony szelet sajt (100 g)
· 3 tk
vaj
1.
A szűzpecsenyéket forró olajban kb. 10-15
percig sütjük. Sózzuk, borsozzuk.
2.
A zöldfűszereket apróra vágjuk. A
kenyérnek levágjuk a karéját, majd durvára morzsoljuk.
3.
2 szelet sónkat egymásmelle fektetünk úgy,
hogy egy kicsit egymásra is kerüljenek, ráteszünk 1 szelet sajtot, majd egy
szűzpecsenyét és feltekerjük, fogpiszkálóval rögzítjük. A megmaradt olajban
enyhén megpirítjuk.
4.
A kenyérmorzsákat a vajban arany barnára
pirítjuk. A zöldfűszereket belevegyítjük. Majd elosztjuk a húsra. 200 fokra
előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen