Eine süße Flammkuchenvariante. Den fertigen Flammkuchen kann
man mit 1-2 El flüssigen Honig beträufeln.
Zutaten für 4 Personen:
· 200
g Mehl
· 1
Prise Salz
· 2
El Öl
· 130
ml Wasser
· 300
g Ziegenweichkäse
· 80
g getrocknete Datteln (entsteint)
· 200
g Creme fraîche
· 1
El Honig
· Salz
· Pfeffer
· 2
El Pinienkerne
· 2
Stiele Thymian
1.
Das Mehl mit dem Salz vermischen, Öl und Wasser
dazugeben, zu einem geschmeidigen Teig kneten.
2.
Den Teig auf einer leicht bemehlten
Arbeitsplatte dünn ausrollen (30x40 cm), dann auf ein mit Backpapier
ausgelegtes Backblech legen.
3.
Die Thymianblätter abzupfen. Die Datteln grob
schneiden. Den Käse in Scheiben schneiden. Das Creme Fraîche mit dem Honig
vermischen, mit Salz und Pfeffer abschmecken.
4.
Den Teig mit der Creme Freche bestreichen, den
Käse darauf verteilen. Mit den Datteln, den Pinienkernen und Thymian bestreuen.
5.
Im heißen Ofen bei 225 Grad Ober- und Unterhitze
13-15 Minuten gold-braun backen.
A kész Flammkuchent meglocsolhatjuk 1-2 ek folyékony mézzel
is.
Hozzávalók
4 személyre:
· 200
g liszt
· 1
csipet só
· 2
ek olaj
· 130
ml víz
· 300
g kecskesajt, puha (pl. 1 ½ rúd Sainte-Maure)
· 80
g datolya, magnélküli
· 200
g creme fraîche
· 1
ek méz
· Só
· Bors
· 2
ek fenyőmag
· 2-3
ág kakukkfű
1.
A lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk
az olajat és vizet, sima tésztává gyúrjuk.
A tésztát lisztezett munkalapon vékonyra nyújtjuk (kb30x40 cm), majd egy
sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
2.
A kakukkfüvet megmossuk, jól
lecsepegtetjük, a leveleket letépkedjük. A datolyát durvára vágjuk. A sajtot
szeletekre vágjuk. A creme fraichet elkeverjük a mézzel, sóval, borssal
ízesítjük.
3.
A creme fraichet a tésztára kenjük,
elosszuk rá a sajtot. Megszórjuk a datolyával, fenyőmaggal, és kakukkfűvel.
4.
Betoljuk a 225 fokra előmelegített sütőbe, és
13-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen