Leckeres
Dessert. Falls auch Kinder davon essen das Kirschwasser weglassen.
Zutaten für 4 Personen:
Für die Eierkuchen:
· 20 g Butter
· 125 g Mehl
· 1 Prise
Salz
· 1 Tl
Backkakao
· 2 Messerspitzen
Zimt
· 2 Eier
· 300 ml
Milch
· 100 g Bitterschokolade
· 2 El
Butterschmalz
Für die Füllung:
· 1 Glas
Sauerkirschen (350 g Abtropfgewicht)
· 500 g Quark
· 60 g Zucker
· 1 Pck
Vanille Zucker
· 200 g Schlagsahne
· 2 El
Kirschwasser
1.
Für die Eierkuchen die Butter schmelzen lassen.
Mehl, Zucker, Salz, Zimt und Kakao vermischen. Milch, die zerlassene Butter und
die Eier dazugeben und mit dem Schneebesen zu einen glatten klumpenfreien Teig
rühren. Den Teig zugedeckt 30 Minuten quellen lassen.
2.
Für die Füllung die Kirschen in ein Sieb gießen
und abtropfen lassen. Quark, Zucker, Vanillezucker und Kirschwasser glatt
rühren. Die Sahne steif schlagen und mit den Kirschen unter die Quarkcreme
heben.
3.
Die Schokolade klein hacken, in eine Metallschüssel
geben dann über dem heißen Wasserbad unter Rühren schmelzen lassen. Etwas
abkühlen lassen, dann unter den Eierkuchenteig rühren.
4.
Etwas Butterschmalz in einer beschichteten
Pfanne (24 cm Durchmesser) erhitzen, darin nacheinander 8 Eierkuchen ausbacken.
5.
Die Eierkuchen mit der Quark-Kirschmasse füllen
und sofort servieren.
Egy
finom desszert. Ha gyereknek készül, hagyjuk ki a pálinkát a krémből.
Hozzávalók
4 személyre:
A palacsintához:
· 20 g
vaj
· 125 g
liszt
· 1
csipet só
· 1 tk
kakaó
· 2
késhegynyi fahéj
· 2
tojás
· 300 ml
tej
· 100 g
keserű csokoládé
· 2 ek
vajzsír a sütéshez
A töltelékhez:
· 1 üveg
cseresznyebefőtt (350 g)
· 500 g
túró
· 60 g
cukor
· 1 cs
vaníliás cukor
· 200 g
tejszín
· 2 ek
cseresznyepálinka
1.
A vajat felolvasztjuk. Keverjük össze a lisztet, cukrot, kakaót,
fahéjat és sót. Keverjük bele a tojásokat. Lassanként hozzákeverjük a tejet, és
a felolvasztott vajat. Ügyeljünk arra, hogy ne legyen csomós a tészta. Hagyjuk
kb. 30 percet állni.
2.
A töltelékhez: A túrót a kétféle cukorral és a
pálinkával simára keverjük. Majd hozzáadjuk a leszűrt cseresznyét és a kemény
habbá vert tejszint.
3.
A csokoládét vágjuk apróra, majd vízfürdőben
olvasszuk fel, hagyjuk kicsit hűlni, majd keverjük a palacsintatésztához.
4.
Kenjünk ki egy kb. 24 cm átmérőjű serpenyőt
zsiradékkal. Öntsünk bele annyit a tésztából, hogy a tészta vékonyan vonja be
az alját.
5.
Süssük a tésztát közepes hőfokon, kb. 1 percig,
majd óvatosan fordítsuk meg. Süssük a másik oldalát is kb. ½ percig. Süssünk a
tésztából egymásután kb. 8 palacsintát.
6.
A palacsintákat a krémmel megtöltve tálaljuk.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen