Dienstag, 27. Februar 2018

Schwarzwälder-Kirsch Eierkuchen / Feketeerdei cseresznyés palacsinta


Leckeres Dessert. Falls auch Kinder davon essen das Kirschwasser weglassen.






Zutaten für 4 Personen:

Für die Eierkuchen:

·       20 g Butter

·       125 g Mehl

·       1 Prise Salz

·       1 Tl Backkakao

·       2 Messerspitzen Zimt

·       2 Eier

·       300 ml Milch

·       100 g Bitterschokolade

·       2 El Butterschmalz

Für die Füllung:

·       1 Glas Sauerkirschen  (350 g Abtropfgewicht)

·       500 g Quark

·       60 g Zucker

·       1 Pck Vanille Zucker

·       200 g Schlagsahne

·       2 El Kirschwasser



1.    Für die Eierkuchen die Butter schmelzen lassen. Mehl, Zucker, Salz, Zimt und Kakao vermischen. Milch, die zerlassene Butter und die Eier dazugeben und mit dem Schneebesen zu einen glatten klumpenfreien Teig rühren. Den Teig zugedeckt 30 Minuten quellen lassen.

2.    Für die Füllung die Kirschen in ein Sieb gießen und abtropfen lassen. Quark, Zucker, Vanillezucker und Kirschwasser glatt rühren. Die Sahne steif schlagen und mit den Kirschen unter die Quarkcreme heben.

3.    Die Schokolade klein hacken, in eine Metallschüssel geben dann über dem heißen Wasserbad unter Rühren schmelzen lassen. Etwas abkühlen lassen, dann unter den Eierkuchenteig rühren.

4.    Etwas Butterschmalz in einer beschichteten Pfanne (24 cm Durchmesser) erhitzen, darin nacheinander 8 Eierkuchen ausbacken.

5.    Die Eierkuchen mit der Quark-Kirschmasse füllen und sofort servieren.





Egy finom desszert. Ha gyereknek készül, hagyjuk ki a pálinkát a krémből.



Hozzávalók 4 személyre:

A palacsintához:

·       20 g vaj

·       125 g liszt

·       1 csipet só

·       1 tk kakaó

·       2 késhegynyi fahéj

·       2 tojás

·       300 ml tej

·       100 g keserű csokoládé

·       2 ek vajzsír a sütéshez

A töltelékhez:

·       1 üveg cseresznyebefőtt (350 g)

·       500 g túró

·       60 g cukor

·       1 cs vaníliás cukor

·       200 g tejszín

·       2 ek cseresznyepálinka



1.    A vajat felolvasztjuk.  Keverjük össze a lisztet, cukrot, kakaót, fahéjat és sót. Keverjük bele a tojásokat. Lassanként hozzákeverjük a tejet, és a felolvasztott vajat. Ügyeljünk arra, hogy ne legyen csomós a tészta. Hagyjuk kb. 30 percet állni.

2.    A töltelékhez: A túrót a kétféle cukorral és a pálinkával simára keverjük. Majd hozzáadjuk a leszűrt cseresznyét és a kemény habbá vert tejszint.

3.    A csokoládét vágjuk apróra, majd vízfürdőben olvasszuk fel, hagyjuk kicsit hűlni, majd keverjük a palacsintatésztához.

4.    Kenjünk ki egy kb. 24 cm átmérőjű serpenyőt zsiradékkal. Öntsünk bele annyit a tésztából, hogy a tészta vékonyan vonja be az alját.

5.    Süssük a tésztát közepes hőfokon, kb. 1 percig, majd óvatosan fordítsuk meg. Süssük a másik oldalát is kb. ½ percig. Süssünk a tésztából egymásután kb. 8 palacsintát.

6.    A palacsintákat a krémmel megtöltve tálaljuk.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen