Dienstag, 6. Februar 2018

5 Minuten Brot / 5 perces kenyér


Ein super schnelles Brotrezept.  




Zutaten für 6 Personen:

·       500 g Weizenvollkornmehl

·       2 Tl salz

·       120 g + 2 El Kürbiskerne

·       42 g frische Hefe

·       2 El Apfel Essig

·       450 ml lauwarmes Wasser

·       etwas Butter



1.    Die Hefe in eine Schüssel zerbröckeln, mit dem Wasser verrühren. Das Mehl, 120 g Kerne, das Salz und den Essig hinzufügen und zu einem glatten Teig verrühren.

2.    Eine Form 25x11x7 cm mit etwas Butter ausstreichen, mit dem Rest Kernen bestreuen. Den Teig in die Form geben, glatt streichen, mit etwas kaltem Wasser bestreichen, einige Kürbiskerne drüber streuen.

3.    Im heißen Ofen bei 200 Grad Ober- und Unterhitze 60 Minuten backen. Rausnehmen, aus der Form stürzen und abkühlen lassen.



Egy szuper gyors kenyér recept.



Hozzávalók 6 személyre:

·       500 g teljes kiőrlésű liszt

·       2 tk só

·       120 g tökmag+ 2 ek a szóráshoz

·       42 g élesztő, friss

·       2 ek alma ecet

·       450 ml víz, langyos

·       Vaj



1.    Az élesztőt egy tálba morzsoljuk, elkeverjük a vízzel. Hozzáadjuk a lisztet, magokat, sót, ecetet és sima tésztává keverjük.

2.    Egy 25x11x7 cm-es formát vajjal kikenünk, megszórjuk tökmaggal. A kenyértésztát az előkészített formába simítjuk, megkenjük kevés vízzel, esetleg megszórjuk kevés maggal.

3.    A formát betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és 60 perc alatt megsütjük. Kivesszük, a formából kiborítjuk, és hagyjuk hűlni.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen