Ein super schnelles
Brotrezept.
Zutaten für 6 Personen:
· 500
g Weizenvollkornmehl
· 2
Tl salz
· 120
g + 2 El Kürbiskerne
· 42
g frische Hefe
· 2
El Apfel Essig
· 450
ml lauwarmes Wasser
· etwas
Butter
1.
Die Hefe in eine Schüssel zerbröckeln, mit dem Wasser
verrühren. Das Mehl, 120 g Kerne, das Salz und den Essig hinzufügen und zu
einem glatten Teig verrühren.
2.
Eine Form 25x11x7 cm mit etwas Butter ausstreichen, mit
dem Rest Kernen bestreuen. Den Teig in die Form geben, glatt streichen, mit
etwas kaltem Wasser bestreichen, einige Kürbiskerne drüber streuen.
3.
Im heißen Ofen bei 200 Grad Ober- und Unterhitze 60
Minuten backen. Rausnehmen, aus der Form stürzen und abkühlen lassen.
Egy szuper gyors kenyér recept.
Hozzávalók
6 személyre:
· 500
g teljes kiőrlésű liszt
· 2
tk só
· 120
g tökmag+ 2 ek a szóráshoz
· 42
g élesztő, friss
· 2
ek alma ecet
· 450
ml víz, langyos
· Vaj
1.
Az
élesztőt egy tálba morzsoljuk, elkeverjük a vízzel. Hozzáadjuk a lisztet,
magokat, sót, ecetet és sima tésztává keverjük.
2.
Egy
25x11x7 cm-es formát vajjal kikenünk, megszórjuk tökmaggal. A kenyértésztát az
előkészített formába simítjuk, megkenjük kevés vízzel, esetleg megszórjuk kevés
maggal.
3.
A
formát betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és 60 perc alatt megsütjük.
Kivesszük, a formából kiborítjuk, és hagyjuk hűlni.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen