Sonntag, 24. Juni 2018

Sektcreme / Pezsgő krém


Ein leckeres, luftiges Cremedessert. Mit Himbeeren, Löffelbiskuits und Minzeblättern garnieren.




Zutaten für 4 Personen:

·       4 Blätter Gelatine

·       3 Eier

·       75 g Zucker

·       100 ml Sekt

·       1 El Limettensaft

·       125 g Schlagsahne



1.    Die Gelatine für 10 Minuten im kalten Wasser einweichen.

2.    Die Eigelbe mit dem Zucker mit dem Schneebesen des Handmixers ungefähr 5 Minuten sehr schaumig rühren. Den Sekt und den Limettensaft unterrühren.

3.    Die Gelatine ausdrücken, auflösen, mit 3 El von der Masse verrühren, dann zu der übrigen Masse rühren. Für ungefähr 10-15 Minuten in den Kühlschrank stellen.

4.    Eiweiß und Sahne getrennt steif schlagen. Erst die Sahne dann den Eischnee unter die gelierende Creme heben.

5.    Die Creme auf 4 Gläser verteilen und zugedeckt für mindestens 2 Stunden in den Kühlschrank stellen.



Egy finom, habkönnyű desszert. Gyümölccsel, babapiskótával, mentával díszítve tálaljuk.



Hozzávalók 4 személyre:

·       4 lap színtelen zselatin

·       3 tojás

·       75 g cukor

·       100 ml pezsgő

·       1 ek lime lé

·       125 g tejszín 



1.    A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk.

2.    A tojások sárgáját a cukorral, kézi mixerrel kb. 5 perc alatt krémesre keverjük. Hozzákeverjük a pezsgőt és a lime levet.

3.    A kicsavart zselatint felolvasztjuk, elkeverjük kb. 3 ek krémmel, majd a maradék krémhez keverjük. Kb. 10-15 percre hűtőbe tesszük.

4.    A tojások fehérjét és a tejszint külön-külön kemény habbá verjük. Először a tejszint majd a tojásfehérjét a zselésedő krémhez keverjük.

5.    A krémet 4 pezsgős pohárba osszuk, letakarva, kb. 2 órára hűtőbe tesszük.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen