Ein leckeres,
luftiges Cremedessert. Mit Himbeeren, Löffelbiskuits und Minzeblättern
garnieren.
Zutaten für 4 Personen:
· 4
Blätter Gelatine
· 3
Eier
· 75
g Zucker
· 100
ml Sekt
· 1
El Limettensaft
· 125
g Schlagsahne
1.
Die Gelatine für 10 Minuten im kalten Wasser einweichen.
2.
Die Eigelbe mit dem Zucker mit dem Schneebesen des
Handmixers ungefähr 5 Minuten sehr schaumig rühren. Den Sekt und den
Limettensaft unterrühren.
3.
Die Gelatine ausdrücken, auflösen, mit 3 El von der Masse
verrühren, dann zu der übrigen Masse rühren. Für ungefähr 10-15 Minuten in den
Kühlschrank stellen.
4.
Eiweiß und Sahne getrennt steif schlagen. Erst die Sahne
dann den Eischnee unter die gelierende Creme heben.
5.
Die Creme auf 4 Gläser verteilen und zugedeckt für
mindestens 2 Stunden in den Kühlschrank stellen.
Egy finom, habkönnyű desszert.
Gyümölccsel, babapiskótával, mentával díszítve tálaljuk.
Hozzávalók
4 személyre:
· 4
lap színtelen zselatin
· 3
tojás
· 75
g cukor
· 100
ml pezsgő
· 1
ek lime lé
· 125
g tejszín
1.
A
zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk.
2.
A
tojások sárgáját a cukorral, kézi mixerrel kb. 5 perc alatt krémesre keverjük.
Hozzákeverjük a pezsgőt és a lime levet.
3.
A
kicsavart zselatint felolvasztjuk, elkeverjük kb. 3 ek krémmel, majd a maradék
krémhez keverjük. Kb. 10-15 percre hűtőbe tesszük.
4.
A
tojások fehérjét és a tejszint külön-külön kemény habbá verjük. Először a
tejszint majd a tojásfehérjét a zselésedő krémhez keverjük.
5.
A
krémet 4 pezsgős pohárba osszuk, letakarva, kb. 2 órára hűtőbe tesszük.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen