Leckerer Eintopf nicht nur für
kalte Tage. Das fertige Essen kann man mit etwas Senf abschmecken.
Zutaten für 3 Personen:
· 250 g
Möhren
· 100 g Knollensellerie
· 500 g Weißkraut
· 1 Zwiebel
· 500 g Kartoffeln
· 1 Lorbeerblatt
· 750 ml
Gemüsebrühe
· 3
Scheiben Kasseler
· Salz
· Pfeffer
· ½ Bund
Petersilie
1.
Möhren und Knollensellerie putzen, waschen, in Würfeln
schneiden. Weißkraut in dünne Streifen schneiden. Zwiebel schälen, fein hacken.
Kartoffeln schälen, waschen, würfeln.
2.
Die vorbereiteten Zutaten in eine große Auflaufform mit
Deckel geben, Brühe zugießen, vermischen. Mit Salz und Pfeffer abschmecken, die
Kasselerscheiben darauf setzen.
3.
Zugedeckt im heißen Ofen bei 175 Grad Ober- und
Unterhitze 90 Minuten garen. Den Deckel abnehmen und unter dem Grill 5-7
Minuten grillen. Mit der klein geschnittenen Petersilie bestreut servieren.
Egy finom egytálétel nemcsak borongós őszi
napokra. A készételt ízesíthetjük
mustárral.
Hozzávalók
3 személyre:
· 250 g
sárgarépa
· 100 g
zellergumó
· 500 g
káposzta
· 1
vöröshagyma
· 500 g
burgonya
· 1
babérlevél
· 750 ml
zöldségleves
· só
· bors
· 3 szelet
pácolt, füstölt nyakkaraj (Kasseler)(180 g)
· ½
csokor petrezselyemzöld
1.
A
sárgarépát és a zellert megtisztítjuk, mossuk, apró kockákra vágjuk. A
káposztát vékony csíkokra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk.
A burgonyát meghántjuk, durva kockákra vágjuk.
2.
Az
előkészített hozzávalókat és a babérlevelet egy nagy fedeles tűzálló tálban
összekavarjuk. felöntjük a levessel. Sóval, borssal ízesítjük. A húst rárakjuk.
3.
Lefedve
175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 90 percig főzzük.
4.
A
fedelet levesszük, és a grill alatt kb. 5-7 percig grillezzük. Megszórjuk az
apróra vágott petrezselyemmel.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen