Mittwoch, 6. Juni 2018

Eierkuchen mit Erdbeeren / Epres palacsinta


Süße Hauptspeise.




Zutaten für 2 Personen:

·       3 Eier

·       1 Prise Salz

·       2 El Zucker

·       1 Pck Vanillezucker

·       150 g Mehl

·       220 ml Milch

·       350 g Erdbeeren

·       2 El Öl

·       1 El Puderzucker



1.    Die Eiweiße mit dem Salz zu einem festen Schnee schlagen. Die Eigelbe mit dem Zucker und Vanillezucker cremig rühren, dann das Mehl und die Milch dazurühren.

2.    Die Erdbeeren waschen, putzen. 150 g davon klein schneiden und mit dem Stabmixer pürieren. Den Rest Erdbeeren in Scheiben schneiden. 

3.    Das Erdbeerpüree zu dem Teig rühren, dann vorsichtig den Eischnee unterheben.

4.    1 El Öl in einer Pfanne mit 28 cm Durchmesser erhitzen, die Hälfte von dem Teig in die Pfanne geben, glatt streichen, die Hälfte von der Erdbeerscheiben darauf verteilen.

5.    Zugedeckt bei mittlerer Hitze ungefähr 2 - 2 ½ Minuten backen, dann vorsichtig umdrehen und weitere 2 Minuten backen.

6.    Rausnehmen, warm halten. Aus dem übriggebliebenen Teig und den Erdbeeren noch einen Eierkuchen backen. Mit dem Puderzucker bestreuen und servieren.



Édes főétel egy tartalmasabb leves után. A két nagy palacsinta helyett süthetünk 6 darab kb. 8 cm átmérőjű palacsintát.



Hozzávalók 2 személyre:

·       3 tojás

·       1 csipet só

·       2 ek cukor

·       1 cs vaníliás cukor

·       150 g liszt

·       220 ml tej

·       350 g eper

·       2 ek olaj a sütéshez

·       1 ek porcukor



1.    A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját krémesre keverjük a kétféle cukorral, majd hozzákeverjük a lisztet és a tejet.

2.    Az epret megmossuk, tisztítjuk. 150 g epret apróra vágunk, és bot mixerrel pürésítjük. A maradék epret szeletekre vágjuk.

3.    Az eperpürét a tésztához kavarjuk, majd óvatosan hozzákavarjuk a tojásfehérje habot is.

4.    Egy 28 cm átmérőjű serpenyőben felforrósítunk 1 ek olajat, a tészta felét a serpenyőbe simítjuk, elosszuk rá az eper felét, és lefedve közepes hőmérsékleten kb. 2-2 ½ percet sütjük, majd óvatosan megforgatjuk, és további 2 percet sütjük.

5.    Kivesszük. A maradék tésztából, és eperből még egy palacsintát sütünk. Porcukorral megszórva tálaljuk.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen