Süße Hauptspeise.
Zutaten für 2 Personen:
· 3
Eier
· 1
Prise Salz
· 2
El Zucker
· 1
Pck Vanillezucker
· 150
g Mehl
· 220
ml Milch
· 350
g Erdbeeren
· 2
El Öl
· 1
El Puderzucker
1.
Die Eiweiße mit dem Salz zu einem festen Schnee schlagen.
Die Eigelbe mit dem Zucker und Vanillezucker cremig rühren, dann das Mehl und
die Milch dazurühren.
2.
Die Erdbeeren waschen, putzen. 150 g davon klein
schneiden und mit dem Stabmixer pürieren. Den Rest Erdbeeren in Scheiben
schneiden.
3.
Das Erdbeerpüree zu dem Teig rühren, dann vorsichtig den
Eischnee unterheben.
4.
1 El Öl in einer Pfanne mit 28 cm Durchmesser erhitzen,
die Hälfte von dem Teig in die Pfanne geben, glatt streichen, die Hälfte von
der Erdbeerscheiben darauf verteilen.
5.
Zugedeckt bei mittlerer Hitze ungefähr 2 - 2 ½ Minuten
backen, dann vorsichtig umdrehen und weitere 2 Minuten backen.
6.
Rausnehmen, warm halten. Aus dem übriggebliebenen Teig
und den Erdbeeren noch einen Eierkuchen backen. Mit dem Puderzucker bestreuen
und servieren.
Édes főétel egy tartalmasabb leves után. A két nagy
palacsinta helyett süthetünk 6 darab kb. 8 cm átmérőjű palacsintát.
Hozzávalók
2 személyre:
· 3
tojás
· 1
csipet só
· 2
ek cukor
· 1
cs vaníliás cukor
· 150
g liszt
· 220
ml tej
· 350
g eper
· 2
ek olaj a sütéshez
· 1
ek porcukor
1.
A
tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját krémesre
keverjük a kétféle cukorral, majd hozzákeverjük a lisztet és a tejet.
2.
Az
epret megmossuk, tisztítjuk. 150 g epret apróra vágunk, és bot mixerrel
pürésítjük. A maradék epret szeletekre vágjuk.
3.
Az
eperpürét a tésztához kavarjuk, majd óvatosan hozzákavarjuk a tojásfehérje
habot is.
4.
Egy
28 cm átmérőjű serpenyőben felforrósítunk 1 ek olajat, a tészta felét a
serpenyőbe simítjuk, elosszuk rá az eper felét, és lefedve közepes
hőmérsékleten kb. 2-2 ½ percet sütjük, majd óvatosan megforgatjuk, és további 2
percet sütjük.
5.
Kivesszük.
A maradék tésztából, és eperből még egy palacsintát sütünk. Porcukorral
megszórva tálaljuk.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen