Ein sehr leckerer, nicht zu süßer, zartschmelzender
Kuchen. Für eine Springform mit 26 cm Durchmesser einfach die Zutaten
verdoppeln.
Zutaten für 4 Personen:
· 3
Eier
· 100
g Schokolade, 73%
· 1
El Milch
· 75
g Butter
· 1
Prise Salz
· 2
El gemahlene Haselnüsse
· 2
El Zucker
1.
Eine Springform mit 20 cm Durchmesser
mit etwas Butter ausstreichen und mit etwas Mehl bemehlen. Den Ofen auf 170
Grad Ober- und Unterhitze vorheizen.
2.
Die Schokolade grob hacken, in eine
Metallschüssel geben. Die Milch zugeben und über dem Wasserbad schmelzen
lassen, dann die Butter dazurühren und vom Herd nehmen.
3.
Die Eigelbe einzeln unter die
Schokomasse rühren, dann die Haselnüsse und den Zucker unterrühren.
4.
Die Eiweiße mit dem Salz zu einem
festen Eischnee schlagen und vorsichtig unter die Schokomasse heben.
5.
Den Teig in die vorbereitete Form
geben, glatt streichen und im heißen Ofen 20 Minuten backen.
6.
Den Ofen ausschalten und den Kuchen im
Ofen abkühlen lassen.
Egy
nagyon finom, nem túl édes, krémes sütemény, mely valósággal elolvad a szájban,
akár egy mousse süteményformában. Egy 26 cm-es tortaformához egyszerűen
duplázzuk az adagot.
Hozzávalók
4 személyre:
· 3 tojás
· 100 g
csokoládé, 73%
· 1 ek tej
· 75 g vaj
· 1 csipet
só
· 2 ek
mogyoró
· 2
ek cukor
1.
Egy
20 cm átmérőjű tortaformát kevés vajjal kikenünk, és liszttel kiszórjuk. A
sütőt 170 fokra előmelegítjük.
2.
A csokoládét durvára vágjuk,
egy edénybe tesszük. A csokoládéhoz adjuk a tejet és gőzfürdőben felolvasztjuk,
majd hozzákavarjuk a vajat, és levesszük a tűzről.
3.
A csokis masszához keverjük
egyenként a tojások sárgáját, majd a mogyorót és a cukrot.
4.
A tojások fehérjét csipet
sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a tojásos-csokis masszához keverjük.
5.
A tésztát az előkészített
formába simítjuk, betoljuk a sütőbe, és kb. 20 perc alatt megsütjük.
6.
A sütőt kikapcsoljuk, és a
süteményt hagyjuk a sütőbe kihűlni.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen