Sonntag, 3. Juni 2018

Nutella Hefekranz / Mogyorókrémes koszorú


Leckerer Hefeteig mit Nutella und Mandeln. 




Zutaten für 8 Personen:

Für den Teig:

·       200 g Schlagsahne

·       50 ml Milch

·       500 g Weizenmehl

·       1 Pck Trockenhefe

·       75 g Puderzucker

·       1 Pck Vanillezucker

·       1 Prise Salz

·       2 Eier

Für die Füllung:

·         250 g Nutella

·         80 g Mandelblättchen

Für die Form:

·         etwas Butter

·         40 g Mandelblättchen



1.    Eine Kranzform mit 28 cm Durchmesser mit etwas Butter ausstreichen und mit Mandelblättchen bestreuen.

2.    Für den Teig: Die Milch mit der Sahne lauwarm erwärmen. Das Mehl mit der Hefe vermischen und in eine Schüssel sieben. Die Milch-Sahnemischung und die restlichen Zutaten zugeben und zu einem glatten Teig kneten. Zugedeckt an einem warmen Ort ungefähr 60 Minuten gehen lassen bis sich das Volum verdoppelt hat.

3.    Für die Füllung: Das Nutella über dem Wasserbad schmelzen lassen.

4.    Den Teig auf eine leicht bemehlte Arbeitsplatte zu einem 55x30 cm großen Rechteck ausrollen, mit dem Nutella bestreichen, die Mandelblättchen darüber streuen, dann von der längeren Seite aufrollen, zu einem Kranz formen und in die vorbereitete Form legen.

5.    Zugedeckt an einem warmen Ort 40 Minuten gehen lassen. Dann im heißen Ofen bei 180 Grad Ober- und Unterhitze ungefähr 25-30 Minuten backen.



Nutella helyett tölthetjük dióval, mákkal vagy fahéjjal is.



Hozzávalók 8 személyre:

A tésztához:

·       200 g tejszín

·       50 ml tej

·       500 g búzaliszt

·       1 csomag Dr Oetker Instant Élesztő

·       75 g porcukor

·       1 csomag vaníliás cukor

·       csipet só

·       2 tojás

Töltelékhez:

·         250 g mogyorókrém

·         80 g mandulapehely

A forma kikenéséhez:

·         vaj

·         40 g mandulapehely



1.    Egy 28 cm átmérőjű koszorúformát kikenünk vajjal és mandulapehellyel megszórjuk.

2.    A tejet és a tejszínt meglangyosítjuk. A lisztet elkavarjuk az élesztővel, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a langyos tejszínkeveréket és a többi hozzávalót, sima tésztává dagasztjuk. Meleg helyen letakarva kelni hagyjuk kb. 60 percet, míg duplájára nő.

3.    A töltelékhez a mogyorókrémet gőzfürdőben megolvasztjuk, úgy hogy könnyen kenhetővé váljon.

4.    A tésztát lisztezett munkalapon 55x30 cm-es lappá nyújtjuk. A tésztán egyenletesen elsimítjuk a mogyorókrémet, megszórjuk a mandulapehellyel. A hosszabbik oldalról indítva a tésztát feltekerjük és koszorú formában a sütőformába helyezzük.

5.    A tésztát letakarva meleg helyen kb. 40 percig kelesztjük. Majd 180 fokra előmelegített sütő alsó részébe toljuk és kb. 25-30 perc alatt megsütjük.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen