Leckerer Hefeteig mit
Nutella und Mandeln.
Zutaten für 8 Personen:
Für den Teig:
· 200
g Schlagsahne
· 50
ml Milch
· 500
g Weizenmehl
· 1
Pck Trockenhefe
· 75
g Puderzucker
· 1
Pck Vanillezucker
· 1
Prise Salz
· 2
Eier
Für
die Füllung:
·
250 g Nutella
·
80 g Mandelblättchen
Für
die Form:
·
etwas Butter
·
40 g Mandelblättchen
1.
Eine Kranzform
mit 28 cm Durchmesser mit etwas Butter ausstreichen und mit Mandelblättchen
bestreuen.
2.
Für den Teig:
Die Milch mit der Sahne lauwarm erwärmen. Das Mehl mit der Hefe vermischen und
in eine Schüssel sieben. Die Milch-Sahnemischung und die restlichen Zutaten
zugeben und zu einem glatten Teig kneten. Zugedeckt an einem warmen Ort
ungefähr 60 Minuten gehen lassen bis sich das Volum verdoppelt hat.
3.
Für die
Füllung: Das Nutella über dem Wasserbad schmelzen lassen.
4.
Den Teig auf
eine leicht bemehlte Arbeitsplatte zu einem 55x30 cm großen Rechteck ausrollen,
mit dem Nutella bestreichen, die Mandelblättchen darüber streuen, dann von der
längeren Seite aufrollen, zu einem Kranz formen und in die vorbereitete Form
legen.
5.
Zugedeckt an
einem warmen Ort 40 Minuten gehen lassen. Dann im heißen Ofen bei 180 Grad
Ober- und Unterhitze ungefähr 25-30 Minuten backen.
Nutella helyett tölthetjük dióval, mákkal vagy fahéjjal is.
Hozzávalók
8 személyre:
A tésztához:
· 200
g tejszín
· 50
ml tej
· 500
g búzaliszt
· 1
csomag Dr Oetker Instant Élesztő
· 75
g porcukor
· 1
csomag vaníliás cukor
· csipet
só
· 2
tojás
Töltelékhez:
·
250 g mogyorókrém
·
80 g mandulapehely
A
forma kikenéséhez:
·
vaj
·
40 g mandulapehely
1.
Egy
28 cm átmérőjű koszorúformát kikenünk vajjal és mandulapehellyel megszórjuk.
2.
A
tejet és a tejszínt meglangyosítjuk. A lisztet elkavarjuk az élesztővel, és egy
keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a langyos tejszínkeveréket és a többi
hozzávalót, sima tésztává dagasztjuk. Meleg helyen letakarva kelni hagyjuk kb.
60 percet, míg duplájára nő.
3.
A
töltelékhez a mogyorókrémet gőzfürdőben megolvasztjuk, úgy hogy könnyen
kenhetővé váljon.
4.
A
tésztát lisztezett munkalapon 55x30 cm-es lappá nyújtjuk. A tésztán
egyenletesen elsimítjuk a mogyorókrémet, megszórjuk a mandulapehellyel. A
hosszabbik oldalról indítva a tésztát feltekerjük és koszorú formában a
sütőformába helyezzük.
5.
A
tésztát letakarva meleg helyen kb. 40 percig kelesztjük. Majd 180 fokra
előmelegített sütő alsó részébe toljuk és kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen