Ein sehr leckerer
Brotaufstrich aber er schmeckt auch zu frischen knackigen Gemüse-Sticks.
Zutaten für 2 Personen:
· 1
Brokkoli
· 2
Frühlingszwiebeln
· 1
Chilipaprika
· 200
g Creme Fraîche
· ½
El Zitronensaft
· Salz
1.
Die Brokkoli in Rösschen teilen, im kochenden Salzwasser
5-10 Minuten kochen, dann mit Eiswasser abschrecken und abtropfen lassen.
2.
Die Brokkoli in eine Schüssel geben. Die Zwiebeln putzen,
waschen, in Ringe schneiden. Den Chili halbieren, die Samen ausschneiden, dann
klein hacken.
3.
Die Zwiebeln, Chili und Creme Fraîche zu dem Brokkoli
geben und mit dem Stabmixer pürieren. Mit Salz und Zitronensaft abschmecken.
Friss kenyérrel vagy hasábokra vágott
ropogós zöldségekkel egyaránt finom.
Hozzávalók
2 személyre:
· 1
brokkoli
· 2
újhagyma
· 1
chili paprika
· 200
g creme fraiche
· ½
ek citromlé
· Só
1.
A
brokkolit rózsáira szedjük, fövő sós vízben kb. 5-10 percig főzzük, majd
jéghideg vízbe szedjük, és leszűrjük.
2.
A
brokkolit egy magas falú edénybe tesszük. A hagymát megtisztítjuk, mossuk,
gyűrűkre vágjuk. A chilit megmossuk, ketté vágjuk, a magokat kivágjuk, majd
apróra vágjuk.
3.
A
hagymát, chilit és a creme fraichet a brokkolihoz adjuk, bot mixerrel
pürésítjük. A krémet sóval, citromlével ízesítjük.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen