Leckeres, würziges
Gemüsegericht. Dazu Reis, Kartoffeln oder Fladenbrot reichen.
Zutaten für 3 Personen:
· 2
Stangen Porree
· 1
Zwiebel
· 1
Knoblauchzehe
· 1
El Olivenöl
· 2
El Tomatenmark
· 250
ml Gemüsebrühe
· 200
g Kichererbsen aus der Dose
· 2
Tomaten
· ½
Tl Harissa
· ¼
Tl Kreuzkümmel
· ½Tl
Garam Masala
· Cayennepfeffer
· Salz
· Pfeffer
· 150
g griechischer Joghurt
1.
Den Porree putzen, waschen, in Ringe schneiden. Die
Zwiebel schälen, klein würfeln. Den Knoblauch schälen, in dünne Scheiben
schneiden.
2.
Das Öl in einer Pfanne erhitzen, die Zwiebel und den
Knoblauch darin glasig andünsten. Den Porree zugeben und weitere 5 Minuten
dünsten. Mit Kreuzkümmel, Garam Masala, Cayennepfeffer, Salz und Pfeffer
würzen.
3.
Das Tomatenmark dazurühren, 1-2 Minuten dünsten, dann mit
der Brühe ablöschen. Zugedeckt bei schwacher Hitze ungefähr 10 Minuten köcheln
lassen.
4.
Die Tomaten waschen, würfeln. Die Kichererbsen mit kaltem
Wasser abspülen, abtropfen lassen.
5.
Die Tomaten und die Kichererbsen zu dem Porree geben.
Harissa dazurühren und weitere 2-3 Minuten köcheln lassen.
6.
Vom Herd nehmen und mit Joghurt servieren.
Egy finom fűszeres étel. Rizzsel, burgonyával vagy csak
egyszerűen lepénykenyérrel.
Hozzávalók
3 személyre:
· 2
póré
· 1
vöröshagyma
· 1
gerezd fokhagyma
· 1
ek olívaolaj
· 2
ek sűrített paradicsom
· 250
ml zöldség leves
· 200
g csicseriborsó, konzerv
· 2
paradicsom
· ½
tk harissa
· ¼
tk római kömény
· ½
tk garam masala
· cayenne
bors
· Só
· Bors
· 150
g görög joghurt
1.
A
pórét megtisztítjuk, mossuk, gyűrűkre vágjuk. A hagymát meghámozzuk, apró
kockákra vágjuk. A fokhagymát vékony szeletekre vágjuk.
2.
Az
olajat egy serpenyőben felhevítjük, hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát
üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a pórét és további 5 percet dinszteljük. A
római köménnyel, garam masalával, cayenne borssal, sóval, és borssal
fűszerezzük.
3.
Hozzáadjuk
a sűrített paradicsomot, 1-2 percig pirítjuk, majd felöntjük a levessel.
Lefedve alacsony hőmérsékleten kb. 10 percet főzzük.
4.
A
paradicsomokat megmossuk, kockákra vágjuk. A csicseriborsót hidegvízzel
lemossuk, hagyjuk szűrődni.
5.
Mindkettőt
a póréhoz adjuk. Hozzákeverjük a harissát, ha szükséges utána ízesítünk, és
lefedve további 2-3 percet főzzük.
6.
Levesszük
a tűzről és a joghurttal tálaljuk.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen