Montag, 4. Juni 2018

Kichererbsen mit Porree / Pórés csicseriborsó


Leckeres, würziges Gemüsegericht. Dazu Reis, Kartoffeln oder Fladenbrot reichen.




Zutaten für 3 Personen:

·       2 Stangen Porree

·       1 Zwiebel

·       1 Knoblauchzehe

·       1 El Olivenöl

·       2 El Tomatenmark

·       250 ml Gemüsebrühe

·       200 g Kichererbsen aus der Dose

·       2 Tomaten

·       ½ Tl Harissa

·       ¼ Tl Kreuzkümmel

·       ½Tl Garam Masala

·       Cayennepfeffer

·       Salz

·       Pfeffer

·       150 g griechischer Joghurt



1.    Den Porree putzen, waschen, in Ringe schneiden. Die Zwiebel schälen, klein würfeln. Den Knoblauch schälen, in dünne Scheiben schneiden.

2.    Das Öl in einer Pfanne erhitzen, die Zwiebel und den Knoblauch darin glasig andünsten. Den Porree zugeben und weitere 5 Minuten dünsten. Mit Kreuzkümmel, Garam Masala, Cayennepfeffer, Salz und Pfeffer würzen.

3.    Das Tomatenmark dazurühren, 1-2 Minuten dünsten, dann mit der Brühe ablöschen. Zugedeckt bei schwacher Hitze ungefähr 10 Minuten köcheln lassen.

4.    Die Tomaten waschen, würfeln. Die Kichererbsen mit kaltem Wasser abspülen, abtropfen lassen.

5.    Die Tomaten und die Kichererbsen zu dem Porree geben. Harissa dazurühren und weitere 2-3 Minuten köcheln lassen.

6.    Vom Herd nehmen und mit Joghurt servieren.



Egy finom fűszeres étel. Rizzsel, burgonyával vagy csak egyszerűen lepénykenyérrel.



Hozzávalók 3 személyre:

·       2 póré

·       1 vöröshagyma

·       1 gerezd fokhagyma

·       1 ek olívaolaj

·       2 ek sűrített paradicsom

·       250 ml zöldség leves

·       200 g csicseriborsó, konzerv

·       2 paradicsom

·       ½ tk harissa

·       ¼ tk római kömény

·       ½ tk garam masala

·       cayenne bors

·      

·       Bors

·       150 g görög joghurt



1.    A pórét megtisztítjuk, mossuk, gyűrűkre vágjuk. A hagymát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. A fokhagymát vékony szeletekre vágjuk.

2.    Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a pórét és további 5 percet dinszteljük. A római köménnyel, garam masalával, cayenne borssal, sóval, és borssal fűszerezzük.

3.    Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, 1-2 percig pirítjuk, majd felöntjük a levessel. Lefedve alacsony hőmérsékleten kb. 10 percet főzzük.

4.    A paradicsomokat megmossuk, kockákra vágjuk. A csicseriborsót hidegvízzel lemossuk, hagyjuk szűrődni.

5.    Mindkettőt a póréhoz adjuk. Hozzákeverjük a harissát, ha szükséges utána ízesítünk, és lefedve további 2-3 percet főzzük.

6.    Levesszük a tűzről és a joghurttal tálaljuk.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen