Zutaten für 12 Personen:
Für den Mürbeteig:
·
200 g kalte Butter
·
400 g Mehl
·
150 g Zucker
·
1 Prise Salz
·
2 Eier
Für die Füllung:
·
100 g Walnüsse gehackt
·
100 g Marzipanrohmasse
·
100 g Himbeergelee
·
50 Stck halbe Walnüsse
Zur Verzierung:
·
100 g Zartbitterkuvertüre
· 10
g Kokosfett
1. Für
den Teig: Das Mehl in die Schüssel von der Küchenmaschine sieben, die in kleine
Stücke geschnittene Butter und die restlichen Zutaten zugeben und mit dem
Knethaken zu einem glatten Teig verkneten. Den Teig in Alufolie wickeln und
mindestens für 1 Stunde kalt stellen.
2. Für
die Füllung: Das Marzipan reiben und mit den Walnüssen und dem Himbeergelee
mischen.
3. Aus
dem Mürbeteig ungefähr 50 kleinen Kugeln formen. Die Kugeln mit den Fingern
flach drücken und 1/2 TL von der Füllung in der Mitte geben. Die Kugeln wieder
schließen und zwischen den Händen rollen. Die Kugeln auf mit Backpapier
ausgelegte Backbleche legen und in jede Kugel 1 Walnusshälfte drücken.
4. Im
heißen Ofen bei 200 Grad Ober- und Unterhitze ungefähr 20 Minuten backen.
Rausnehmen und erkalten lassen.
5. Zur
Verzierung: Die Kuvertüre hacken und mit
dem Kokosfett über einem heißen Wasserbad schmelzen lassen. Die Glasur in einen
Gefrierbeutel füllen, eine kleine Ecke davon abschneiden. Die Walnusskugeln auf
ein Backpapier legen und mit der Glasur verzieren. Trocknen lassen.
Hozzávalók 12 személyre:
A tésztához:
·
200 g hideg vaj
·
400 g liszt
·
150 g cukor
·
1 csipet só
·
2 tojás
A töltelékhez:
·
100 g aprított dió
·
100 g marcipán
·
100 g málnazselé
·
50 darab fél dió
Díszítéshez:
·
100 g tortabevonó
· 10
g kókuszzsír
1.
A tésztához: A lisztet a konyhagép
keverőtáljába szitáljuk, hozzáadjuk az apróra vágott vajat és a többi
hozzávalót, majd a dagasztóvillával sima tésztává dolgozzuk. A tésztát
alufóliába csomagoljuk és kb. 1 órára hidegre tesszük.
2.
A töltelékhez: A marcipánt durvára
reszeljük, és az aprított dióval és a málnazselével jól eldolgozzuk.
3.
A tésztából kb. 50 darab golyót formázunk.
A golyókat az ujjbeggyel ellapítjuk, a közepébe ½ tk tölteléket helyezzünk, a
tésztát a töltelékre hajtjuk, és két tenyerünk közt golyóvá formázzuk. A golyókat sütőpapírral bélelt tepsibe
rakjuk, és mindegyikre egy fél diót nyomunk.
4.
Betoljuk a 200 fokra (alul-, felülsütés)
előmelegített sütőbe és kb. 20 perc alatt készre sütjük. Kivesszük, és hűlni
hagyjuk.
5. A
díszítéshez: A tortabevonót apróra vágjuk, egy fém edénybe tesszük, hozzáadjuk
a kókuszzsírt, és gőzfürdőben felolvasztjuk. A mázat egy nejlonzacskóba
kanalazzuk. A zacskó sarkán kis lyukat vágunk. A kihűlt süteményeket a mázzal
díszítjük, majd száradni hagyjuk.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen