Mit einem cremigen Joghurt-Dip serviert eine leichte und schmackhafte Mahlzeit.
Zutaten für 2 Personen:
· 350
g Blumenkohl
· 2
Eier
· 4-5
El Paniermehl
· 50
g geriebener Emmentaler
· ½
Schalotte, fein gewürfelt
· Salz
· Pfeffer
· Muskatnuss
· 1-2
El Petersilie
· 2
El Öl
1.
Den Blumenkohl in Rösschen teilen, dann im kochenden
Salzwasser ungefähr 10 Minuten kochen lassen. In einem Sieb abtropfen, abkühlen
lassen, dann grob schneiden.
2.
Die Eier, den Käse, die Petersilie und
die Zwiebeln zu dem Blumenkohl geben. Mit Salz, Pfeffer und Muskatnuss
abschmecken. Dann das Paniermehl zugeben und zu einer gut formbaren Masse
verarbeiten.
3.
Eine Pfanne erhitzen, etwas Öl zufügen. Von dem Teig
Taler formen, in die Pfanne geben und pro Seite bei mittlerer Hitze ungefähr
2-3 Minuten backen bis sie schön goldbraun sind.
Kedvünk szerint fűszerezett tejföl társaságában egy finom
étel húsmentes napokra.
Hozzávalók
2 személyre:
· 350
g karfiol
· 2
tojás
· 4-5
ek zsemlemorzsa
· 50
g reszelt ementáli sajt
· ½
salotta hagyma apróra vágva
· Só
· Bors
· Szerecsendió
· 1-2
ek petrezselyem
· 2
ek olaj
1.
A
karfiolt rózsáira szedjük, majd sós vízben kb. 10 percig főzzük. Leszűrjük,
hagyjuk hűlni, majd durvára vágjuk.
2.
A tojást, a sajtot, a
petrezselymet és a hagymát a karfiolhoz adjuk. Sóval, borssal és
szerecsendióval ízesítjük. Jól elkeverjük, majd hozzádolgozzuk a
zsemlemorzsát.
3.
Egy teflonbevonatú
serpenyőt felforrósítunk, kevés olajat öntünk bele, a masszából tallérokat
formázunk, és a forró olajban oldalanként 2-2 perc alatt aranybarnára sütjük.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen