Zutaten für 6 Personen:
Für
den Teig:
·
125 g Butter
·
50 g Puderzucker
·
½ Tl Vanillezucker
·
125 g Mehl
·
20 g Kakaopulver
·
1 Tl instant Kaffeepulver
Für die Creme:
·
50 g Butter
·
50 g Puderzucker
·
5 g Kakaopulver
·
1 Tl instant Kaffeepulver
·
1 Blatt Gelatine
·
2 El Kaffeelikör
1.
Für den Teig: Die Butter, den Puderzucker, den
Vanillezucker und das Kaffeepulver cremig rühren. Das Mehl und das Kakaopulver
unterkneten.
2.
Aus dem Teig 40 haselnussgroße Bällchen formen,
die Bällchen auf ein mit Backpapier ausgelegtes Backblech setzen.
3.
Im heißen Ofen bei 180 Grad Ober- und
Unterhitze ungefähr 12 Minuten backen. Rausnehmen und 60 Minuten abkühlen
lassen.
4.
Für die Creme: Die Gelatine einweichen. Die
Butter, den Puderzucker, das Kakaopulver und das Kaffeepulver verrühren. Den
Likör erhitzen, die Gelatine ausdrücken und darin auflösen. Unter die
Buttercreme rühren.
5.
Je 2 Kekse mit der Kaffeecreme zusammensetzen
und ungefähr 60 Minuten abkühlen lassen.
Hozzávalók
6 személyre:
· 125 g
vaj
· 50 g
porcukor
· ½ tk
vaníliás cukor
· 125 g
liszt
· 20 g
kakaó
· 1 tk instant
kávépor
A krémhez:
·
50 g vaj
·
50 g porcukor
·
5 g kakaó
·
1 tk instant kávépor
·
1 lap színtelen zselatin
·
2 ek kávélikőr
1.
A tésztához a vajat, a porcukorral, a vaníliás
cukorral és a kávéporral krémesre keverjük. Majd hozzáadjuk a lisztet és a
kakaót és a kézi mixer dagasztó villájával jól összedolgozzuk.
2.
A tésztából 40 db. mogyoró nagyságú golyót
formázunk, amelyeket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
3.
180 fokra előmelegített sütőben 12 percig
sütjük. Kivesszük és kb. 60 percig hűlni hagyjuk.
4.
A krémhez. A zselatint beáztatjuk. A vajat,
kakaót, porcukrot és kávét összekeverjük. A likőrt felmelegítjük, a zselatint
kicsavarjuk, majd a meleg likőrben felolvasztjuk. A vajkrémhez keverjük.
5.
Két-két kekszet a krémmel összeragasztunk és
kb. 60 percig hűlni hagyjuk.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen