Ein super leckerer, saftiger Schokokuchen.
Zutaten für 8 Personen:
Für den Teig:
·
150 g Butter
·
3 El Kakaopulver (30 g)
·
250 g Zucker
·
200 g Mehl
·
1 Tl Natron
·
1 Prise Salz
·
2 Eier (Kl. M)
·
100 g Schmand
Für den Guss:
·
75 g Butter
·
3 El Kakaopulver (30 g)
·
50 ml Milch
· 150
g Puderzucker
1. Für
den Teig: Die Butter mit dem Kakaopulver und 150 ml Wasser unter Rühren
aufkochen. Vom Herd nehmen und 10 Minuten abkühlen lassen.
2. Den Ofen
auf 200 Grad Ober- und Unterhitze vorheizen. Den Zucker, das Mehl, das Natron
und das Salz in einer großen Schüssel
mischen. Die Eier, den Schmand und die Kakaomasse zugeben und unter die
Mehlmischung rühren. In eine gefettete Backform (20x20x5 cm) füllen und im
heißen Ofen auf dem Rost im unteren Ofendrittel ungefähr 40-45 Minuten backen.
3. Für den Guss: Die Butter, das Kakaopulver, die
Milch und den Puderzucker unter Rühren aufkochen.
4. Den Kuchen aus dem Ofen nehmen, etwas abkühlen
lassen. Mit einem Holzspieß mehrmals einstechen, die Hälfte des Gusses darüber
gießen und einziehen lassen. Den restlichen Guss erwärmen, über den Kuchen
gießen und glatt streichen.
Egy nagyon finom, szaftos
csokis sütemény.
Hozzávalók 8 személyre:
A tésztához:
·
150 g vaj
·
3 ek kakaópor (30 g)
·
250 g cukor
·
200 g liszt
·
1 tk szódabikarbóna
·
1 csipet só
·
2 tojás
·
100 g tejföl (24%)
Az öntethez:
·
75 g vaj
·
3 ek kakaópor (30 g)
·
50 ml tej
· 150
g porcukor
1.
A tésztához: A vajat, a kakaóval és 150 ml
vízzel állandóan kevergetve felfőzzük.
Levesszük a tűzről és kb. 15 percet hagyjuk hűlni.
2.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A cukrot,
a lisztet, a szódabikarbónát és a sót egy keverőtálba tesszük és elkeverjük. A
tojásokat, a tejfölt és a kakaós-masszát hozzáadjuk és a lisztes keverékkel
elkeverjük. Egy 20x20x5 cm tepsit kevés vajjal kikenünk, a tésztát a tepsibe
öntjük, elsimítjuk. Betoljuk az előmelegített sütőbe és kb. 35-40 perc alatt
megsütjük. (tűpróba)
3.
Az öntethez: A vajat, a kakaóport, a tejet
és a porcukrot állandó kevergetés mellett felfőzzük.
4.
A süteményt kivesszük a sütőből, kb. 10
percet hagyjuk hűlni. Egy sasliknyárssal sűrűn megszurkáljuk, az öntet felét
ráöntjük, elsimítjuk, hagyjuk, hogy beleszívódjon. A maradék öntetet
felmelegítjük, a süteményre öntjük, és elsimítjuk.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen