Montag, 19. Dezember 2022

Nussspiralen / Mogyorós-csigák

 


Zutaten für 12 Personen:

·       200 g Mehl

·        160 g Butter

·        50 g Puderzucker

·        2 Eigelb

·        1 Prise Salz

·        35 g gemahlene Haselnüsse

·        1/2 TL Zimt

·        1 TL Kakaopulver

·        1 Eiweiß

·        30 g gehackte Haselnüsse

 

1.       Das Mehl mit der Butter, dem Puderzucker, 1 Eigelb und dem Salz zu einem glatten Teig kneten. Ein Drittel des Teiges mit den Haselnüssen,  dem Zimt,  dem Kakaopulver und dem Rest Eigelb verkneten.

2.       Den hellen Teig auf der bemehlten Arbeitsfläche ungefähr 4 mm dick zu einem Rechteck (25x20 cm) ausrollen. Den dunklen Teig zu einem etwas kleineren Rechteck ausrollen. Den hellen Teig mit etwas Eiweiß bepinseln. Den dunklen Teig, auf dem hellen Teig legen und etwas andrücken.

3.       Die zweifarbige Teigplatte der Länge nach halbieren. Jedes Stück von der Längsseite her zu einer Rolle formen. Die Rollen mit Eiweiß bepinseln und in den gehackten Haselnüssen wälzen. Die Rollen in Alufolie wickeln, und für 30 Minuten kühl stellen.

4.       Die Teigrollen in 1/2 cm dicke Scheiben schneiden, diese auf mit Backpapier belegte Backbleche legen.

5.       Im heißen Ofen bei 200 Grad Ober- und Unterhitze ungefähr 10 Minuten backen.

 

 

Hozzávalók 12 személyre

·       200 g liszt

·        160 g vaj

·        50 g porcukor

·        2 tojássárga

·        1 csipet só

·        35 g darált mogyoró

·        1/2 tk fahéj

·        1 tk kakaópor

·        1 tojásfehérje

·        30 g aprított mogyoró

 

 

  1. A vajat, a cukrot, a sót és 1 tojássárgáját a liszthez adjuk, és sima tésztává gyúrjuk. A tészta egyharmadához adjuk a darált mogyorót, a kakaót, a fahéjat és a maradék tojássárgáját és jól eldolgozzuk.

2.       A natúr tésztát lisztezett munkalapon kb. 4 mm vastagságú négyszöggé (25x20 cm) nyújtjuk. A mogyorós– kakaós tésztát egy valamivel kisebb négyszöggé nyújtjuk. A natúr tésztalapot kevés tojásfehérjével lekenjük, a mogyorós-kakaós tésztalapot ráhelyezzük, enyhén rányomkodjuk.

3.       A kétszínű tésztalapot hosszában elfelezzük. Mindkét darabot a hosszabbik felétől felcsavarjuk. A tekercseket kevés tojásfehérjével lekenjük, és az aprított mogyoróban megforgatjuk. A tekercseket alufóliába csomagoljuk és legalább 30 percre hidegre tesszük.

4.       A tekercseket kb. 0,5 cm vastag szeletekre vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsikbe rakjuk.

5.          Betoljuk a 200 fokra (alul-, felülsütés) előmelegített sütőbe és kb. 10 perc alatt megsütjük. 

 

 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen