Mittwoch, 1. August 2018

Pflaumenkuchen / Szilvás sütemény


Die Pflaumen kann man durch anderes beliebiges Obst ersetzen.




Zutaten für 6 Personen:

·       150 g weiche Butter

·       120 g Zucker

·       1 Prise Salz

·       1 El Vanillezucker

·       4 Eier

·       1 Tl Rum Aroma

·       250 g Mehl

·       1 ½ Tl Backpulver

·       1 El Backkakao

·       500 g Pflaumen



1.    Die Butter mit dem Zucker, Salz, Rum Aroma und Vanillezucker cremig rühren. Die Eier nacheinander unterrühren.

2.    Das Mehl mit dem Backpulver vermischen und unter die Ei-Buttercreme rühren. Den Teig halbieren, eine Hälfte mit dem Kakao vermischen.

3.    Eine 20x25x6 cm Backform mit Backpapier auslegen. Den hellen und den dunklen Teig abwechselnd mit einem Esslöffel in die vorbereitete Form geben, glatt streichen.

4.    Die Pflaumen waschen, entkernen, vierteln und den Teig damit belegen.

5.    Im heißen Ofen bei 180 Grad Ober- und Unterhitze ungefähr 25-30 Minuten backen.



Szilva helyett elkészíthetjük más gyümölccsel is. 



Hozzávalók 6 személyre:

·       150 g vaj, puha

·       120 g cukor

·       1 csipet só

·       1 ek vaníliás cukor

·       4 tojás

·       1 tk rum aroma

·       250 g liszt

·       1 ½ tk sütőpor

·       1 ek kakaópor

·       500 g szilva



1.    A vajat a kétféle cukorral és a sóval krémesre keverjük, majd egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat és a rumot.

2.    A lisztet lekeverjük a sütőporral, majd a tojásos-vajaskrémhez keverjük. A tésztát két egyenlő részre osztjuk, az egyikhez hozzádolgozzuk a kakaót.

3.    Egy 20x25x6 cm sütőformát sütőpapírral kibélelünk, a kétféle tésztát váltakozva az előkészített formába kanalazzuk, elsimítjuk.

4.    A szilvát megmossuk, kimagozzuk, elosszuk a tésztára.

5.    Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe és kb. 25-30 perc alatt megsütjük.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen