Freitag, 17. August 2018

Grüne Bohnen mit Tomaten und Olivenöl / Paradicsomos olívaolajos zöldbab


Leckere Vorspeise oder Beilage.




Zutaten für 4 Personen:

·       500 g grüne flache, breite Bohnen

·       2 große Tomaten

·       3 Zwiebeln

·       3 Knoblauchzehen

·       6 El Olivenöl

·       1 El Tomatenmark

·       ½ El Paprikamark  

·       Salz

·       Pfeffer

·       edelsüßes Paprikapulver  

·       ½ Tl Zucker



1.    Die grüne Bohnen putzen, waschen, dann einmal der Länge nach und einmal in der Breite halbieren.

2.    Die Zwiebeln und den Knoblauch schälen, würfeln. Die Tomaten waschen, putzen, würfeln.

3.    Das Öl in einem Topf erhitzen. Die Zwiebel und den Knoblauch darin ungefähr 2-3 Minuten dünsten, Tomatenmark und Paprikamark unterrühren und kurz mitbraten.

4.    Die Bohnen und die Tomaten zufügen. Mit Salz, Pfeffer, Paprikapulver und Zucker würzen, gut vermischen und zugedeckt, bei gelegentlichen Umrühren ungefähr 35-45 Minuten gar kochen. Falls nötig etwas Wasser zugeben.

5.    Im Topf auskühlen lassen, danach bis zum Verzehr in den Kühlschrank stellen.



Egy finom étel, amelyet hidegen, langyosan, vagy akár forrón is tálalhatunk.  Köretként vagy csak önmagában friss lepénykenyérrel.



Hozzávalók 4 személyre:

·       500 g zöldbab, széles

·       2 paradicsom, nagy

·       3 vöröshagyma

·       3 gerezd fokhagyma

·       6 ek olívaolaj

·       1 ek sűrített paradicsom

·       ½ ek paprika krém

·      

·       Bors

·       Fűszerpaprika

·       ½ tk cukor



1.    A zöldbabot megtisztítjuk, mossuk, majd egyszer hosszában, és egyszer széltében elfelezzük.

2.    A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A paradicsomot kockákra vágjuk.

3.    Az olajat egy edényben felforrósítjuk. Hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát kb. 2-3 percig dinszteljük, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a paprikakrémet, további 1-2 percig pirítjuk.

4.    Hozzáadjuk a babot, és a paradicsomot, sóval, borssal, cukorral, fűszerpaprikával fűszerezzük, jól elkeverjük, és lefedve közbe meg-meg kavargatva, ha szükséges adunk hozzá kevés vizet, kb. 35-45 perc alatt készre főzzük.

5.    Az edényben hagyjuk kihűlni, és fogyasztásig hűtőbe tároljuk.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen