Leckere Vorspeise
oder Beilage.
Zutaten für 4 Personen:
· 500
g grüne flache, breite Bohnen
· 2
große Tomaten
· 3
Zwiebeln
· 3
Knoblauchzehen
· 6
El Olivenöl
· 1
El Tomatenmark
· ½
El Paprikamark
· Salz
· Pfeffer
· edelsüßes
Paprikapulver
· ½
Tl Zucker
1.
Die grüne Bohnen putzen, waschen, dann einmal der Länge
nach und einmal in der Breite halbieren.
2.
Die Zwiebeln und den Knoblauch schälen, würfeln. Die
Tomaten waschen, putzen, würfeln.
3.
Das Öl in einem Topf erhitzen. Die Zwiebel und den
Knoblauch darin ungefähr 2-3 Minuten dünsten, Tomatenmark und Paprikamark
unterrühren und kurz mitbraten.
4.
Die Bohnen und die Tomaten zufügen. Mit Salz, Pfeffer,
Paprikapulver und Zucker würzen, gut vermischen und zugedeckt, bei
gelegentlichen Umrühren ungefähr 35-45 Minuten gar kochen. Falls nötig etwas
Wasser zugeben.
5.
Im Topf auskühlen lassen, danach bis zum Verzehr in den
Kühlschrank stellen.
Egy finom étel, amelyet hidegen,
langyosan, vagy akár forrón is tálalhatunk.
Köretként vagy csak önmagában friss lepénykenyérrel.
Hozzávalók
4 személyre:
· 500
g zöldbab, széles
· 2
paradicsom, nagy
· 3
vöröshagyma
· 3
gerezd fokhagyma
· 6
ek olívaolaj
· 1
ek sűrített paradicsom
· ½
ek paprika krém
· Só
· Bors
· Fűszerpaprika
· ½
tk cukor
1.
A
zöldbabot megtisztítjuk, mossuk, majd egyszer hosszában, és egyszer széltében
elfelezzük.
2.
A
hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A paradicsomot kockákra
vágjuk.
3.
Az
olajat egy edényben felforrósítjuk. Hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát kb.
2-3 percig dinszteljük, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a paprikakrémet,
további 1-2 percig pirítjuk.
4.
Hozzáadjuk
a babot, és a paradicsomot, sóval, borssal, cukorral, fűszerpaprikával
fűszerezzük, jól elkeverjük, és lefedve közbe meg-meg kavargatva, ha szükséges
adunk hozzá kevés vizet, kb. 35-45 perc alatt készre főzzük.
5.
Az
edényben hagyjuk kihűlni, és fogyasztásig hűtőbe tároljuk.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen