Freitag, 3. August 2018

Spaghetti mit Porree-Knoblauch-Tomatensoße / Pórés fokhagymás spagetti paradicsommal


Falls die Soße zu dick ist, etwas von dem Kochwasser zugießen.




Zutaten für 4 Personen:

·       500 g Spaghetti

·       1 Stange Porree

·       1 rote Chilischote

·       3 Tomaten

·       7 Knoblauchzehen

·       3 El Tomatenmark

·       2 El Olivenöl

·       Salz

·       Pfeffer

·       1 Prise Zucker

·       40 g Parmesan



1.    Die Spaghetti im kochenden Salzwasser bissfest kochen.

2.    Den Porree putzen, waschen und in dünne Ringe schneiden. Die Chili in dünne Scheiben schneiden. Die Tomaten in kleine Würfeln schneiden.

3.    Das Öl in einer Pfanne erhitzen. Den Porree und die Chili darin ungefähr 2-3 Minuten dünsten, dann die Tomaten, das Tomatenmark und die durchgepressten Knoblauchzehen zugeben und weitere 3-5 Minuten dünsten. Mit Salz, Pfeffer und Zucker abschmecken.

4.    Die Spaghetti abgießen, unter die Soße rühren. Mit dem frisch geriebenen Parmesan bestreut servieren.



Ha túl sűrű a mártás öntsünk hozzá keveset a tészta főzővizéből. A mártás ízesíthetjük ízlés szerint olasz fűszerkeverékkel is. 



Hozzávalók 4 személyre:

·       500 g spagetti

·       1 póré

·       1 chili paprika, piros

·       3 paradicsom

·       7 gerezd fokhagyma

·       3 ek sűrített paradicsom

·       2 ek olívaolaj

·      

·       Bors

·       1 csipet cukor

·       40 g parmezán



1.    A spagettit sós vízben megfőzzük.

2.    A pórét és a chilit vékony gyűrűkre, a paradicsomot apró kockákra vágjuk.

3.    Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, hozzáadjuk a pórét és a chilit, kb. 2-3 percig dinszteljük, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, paradicsomot és az áttört fokhagymát, további 3-5 percig dinszteljük. Sóval, borssal, és cukorral ízesítjük.

4.    A megfőtt tésztát, leszűrjük, és a mártáshoz kavarjuk. Frissen reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.




Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen