Falls die Soße zu
dick ist, etwas von dem Kochwasser zugießen.
Zutaten für 4 Personen:
· 500
g Spaghetti
· 1
Stange Porree
· 1
rote Chilischote
· 3
Tomaten
· 7
Knoblauchzehen
· 3
El Tomatenmark
· 2
El Olivenöl
· Salz
· Pfeffer
· 1
Prise Zucker
· 40
g Parmesan
1.
Die Spaghetti im kochenden Salzwasser bissfest kochen.
2.
Den Porree putzen, waschen und in dünne Ringe schneiden.
Die Chili in dünne Scheiben schneiden. Die Tomaten in kleine Würfeln schneiden.
3.
Das Öl in einer Pfanne erhitzen. Den Porree und die Chili
darin ungefähr 2-3 Minuten dünsten, dann die Tomaten, das Tomatenmark und die
durchgepressten Knoblauchzehen zugeben und weitere 3-5 Minuten dünsten. Mit
Salz, Pfeffer und Zucker abschmecken.
4.
Die Spaghetti abgießen, unter die Soße rühren. Mit dem
frisch geriebenen Parmesan bestreut servieren.
Ha túl sűrű a mártás öntsünk hozzá keveset a tészta
főzővizéből. A mártás ízesíthetjük ízlés szerint olasz fűszerkeverékkel
is.
Hozzávalók
4 személyre:
· 500
g spagetti
· 1
póré
· 1
chili paprika, piros
· 3
paradicsom
· 7
gerezd fokhagyma
· 3
ek sűrített paradicsom
· 2
ek olívaolaj
· Só
· Bors
· 1
csipet cukor
· 40
g parmezán
1.
A
spagettit sós vízben megfőzzük.
2.
A
pórét és a chilit vékony gyűrűkre, a paradicsomot apró kockákra vágjuk.
3.
Az
olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, hozzáadjuk a pórét és a chilit, kb. 2-3
percig dinszteljük, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, paradicsomot és az
áttört fokhagymát, további 3-5 percig dinszteljük. Sóval, borssal, és cukorral
ízesítjük.
4.
A
megfőtt tésztát, leszűrjük, és a mártáshoz kavarjuk. Frissen reszelt
parmezánnal megszórva tálaljuk.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen