Ein anderer Krautsalat. Das Dressing
kann man auch mit etwas Knoblauch würzen.
Zutaten für 4 Personen:
·
1 kg Spitzkohl
·
1 Bund Dill
·
150 g Feta
·
200 g saure Sahne
·
100 g Joghurt
·
2-3 El Weißweinessig
·
2 El Olivenöl
·
Salz
· Pfeffer
1. Den
Kohl putzen, dünn hobeln. Den Dill waschen, trocken schütteln, dann klein
schneiden. Den Kohl mit dem Dill vermischen.
2. Den
Feta in eine Schüssel bröseln, die saure Sahne, den Joghurt, den Essig und das
Öl zugeben und gut vermischen. Mit Salz und Pfeffer würzen.
3. Das
Dressing über den Salat gießen, gut vermischen und für mindestens 1 Stunde kühl
stellen.
Egy másféle káposztasaláta. A dresszinget ízesíthetjük izlés
szerint fokhagymával is.
Hozzávalók
4 személyre:
·
1 kg fehér káposzta
·
1 csokor kapor
·
150 g feta
·
200 g tejföl
·
100 g joghurt
·
2-3 ek ecet
·
2 ek olívaolaj
·
só
· bors
1. A káposztát
megtisztítjuk, megmossuk, majd vékonyra gyaluljuk. A kaport megmossuk, jól
lerázzuk, majd apróra vágjuk. A káposztát elkeverjük a kaporral.
2.
A
fetát egy edénybe morzsoljuk, hozzákeverjük a tejfölt, a joghurtot, ecetet és
olívaolajat. Sóval, borssal ízesítjük.
3.
A
fetás dresszinget a káposztára öntjük, jól összekavarjuk, és 1 órára a hűtőbe
tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen