Mittwoch, 8. August 2018

Krautsalat mit Feta-Dressing / Fetás káposztasaláta


Ein anderer Krautsalat. Das Dressing kann man auch mit etwas Knoblauch würzen.




Zutaten für 4 Personen:

·       1 kg Spitzkohl

·       1 Bund Dill

·       150 g Feta

·       200 g saure Sahne

·       100 g Joghurt

·       2-3 El Weißweinessig

·       2 El Olivenöl

·       Salz

·       Pfeffer



1.    Den Kohl putzen, dünn hobeln. Den Dill waschen, trocken schütteln, dann klein schneiden. Den Kohl mit dem Dill vermischen.

2.    Den Feta in eine Schüssel bröseln, die saure Sahne, den Joghurt, den Essig und das Öl zugeben und gut vermischen. Mit Salz und Pfeffer würzen.

3.    Das Dressing über den Salat gießen, gut vermischen und für mindestens 1 Stunde kühl stellen.



Egy másféle káposztasaláta. A dresszinget ízesíthetjük izlés szerint fokhagymával is.



Hozzávalók 4 személyre:

·       1 kg fehér káposzta

·       1 csokor kapor

·       150 g feta

·       200 g tejföl

·       100 g joghurt

·       2-3 ek ecet

·       2 ek olívaolaj

·      

·       bors



1.    A káposztát megtisztítjuk, megmossuk, majd vékonyra gyaluljuk. A kaport megmossuk, jól lerázzuk, majd apróra vágjuk. A káposztát elkeverjük a kaporral.

2.    A fetát egy edénybe morzsoljuk, hozzákeverjük a tejfölt, a joghurtot, ecetet és olívaolajat. Sóval, borssal ízesítjük.

3.    A fetás dresszinget a káposztára öntjük, jól összekavarjuk, és 1 órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen