Dienstag, 7. August 2018

Mascarponecreme mit Ananas / Ananászos mascarponekrem


Leckeres, fruchtiges Dessert.




Zutaten für 2 Personen:

·       200 Ananas aus der Dose

·       2 El Ananassaft

·       1 Blatt Gelatine

·       100 g Mascarpone

·       1 El Zucker

·       1 El Zitronensaft

·       ½ Tl Zitronenabrieb

·       100 g Schlagsahne



1.    Die Gelatine im kalten Wasser einweichen. Das Ananas abtropfen lassen, 100 g Ananas mit dem 2 El Ananassaft pürieren. Den Rest Ananas in kleine Würfel schneiden.

2.    Die Mascarpone mit dem pürierten Ananas glatt rühren. Mit dem Zucker, Zitronensaft und Zitronenabrieb abschmecken.

3.    Die Gelatine ausdrücken, auf schwacher Hitze auflösen, mit 2-3 El Creme verrühren, dann zu der übrigen Creme rühren. Kalt stellen.

4.    Die Sahne steif schlagen und mit den Ananaswürfeln unter die gelierende Creme heben. Die Creme auf 2 Gläser verteilen und für mindestens 2-3 Stunden in den Kühlschrank stellen.



Egy egyszerű desszert. Friss ananásszal készítve finomabb, de nekem most csak konzerv volt itthon. Ha friss ananászt használunk, a zselatin hatástalan marad, a krém nem kocsonyásodik, ezért röviden pároljuk meg az ananászt felhasználás előtt. Ananász helyett elkészíthetjük barackkal is.



Hozzávalók 2 személyre:

·       200 ananász konzerv

·       2 ek ananász lé

·       1 lap zselatin

·       100 g mascarpone

·       1 ek cukor

·       1 ek citromlé

·       ½ tk citromhéj

·       100 g tejszín



1.    A zselatint kb. 10 percre hideg vízbe áztatjuk. Az ananász konzervet leszűrjük, 100 g ananászt az ananász lével pürésítjük. A maradék ananászt apró kockákra vágjuk.

2.    A mascarponét a pürésített ananásszal simára kavarjuk. A cukorral, citromlével és citromhéjjal ízesítjük.

3.    A kicsavart zselatint alacsony hőmérsékleten felolvasztjuk, majd hozzáadunk kb 2-3 ek-nyit a krémből. Az egészet a maradék krémhez keverjük. Hidegre tesszük.

4.    A kocsonyásodó krémhez keverjük a kemény habbá vert tejszint, és az apróra vágott ananászt. 

5.    A krémet elosszuk 2 pohárba és legalább 2-3 órára hűtőbe tesszük.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen