Leckeres, fruchtiges
Dessert.
Zutaten für 2 Personen:
· 200
Ananas aus der Dose
· 2
El Ananassaft
· 1
Blatt Gelatine
· 100
g Mascarpone
· 1
El Zucker
· 1
El Zitronensaft
· ½
Tl Zitronenabrieb
· 100
g Schlagsahne
1.
Die Gelatine im kalten Wasser einweichen. Das Ananas
abtropfen lassen, 100 g Ananas mit dem 2 El Ananassaft pürieren. Den Rest
Ananas in kleine Würfel schneiden.
2.
Die Mascarpone mit dem pürierten Ananas glatt rühren. Mit
dem Zucker, Zitronensaft und Zitronenabrieb abschmecken.
3.
Die Gelatine ausdrücken, auf schwacher Hitze auflösen,
mit 2-3 El Creme verrühren, dann zu der übrigen Creme rühren. Kalt stellen.
4.
Die Sahne steif schlagen und mit den Ananaswürfeln unter
die gelierende Creme heben. Die Creme auf 2 Gläser verteilen und für mindestens
2-3 Stunden in den Kühlschrank stellen.
Egy egyszerű desszert. Friss ananásszal
készítve finomabb, de nekem most csak konzerv volt itthon. Ha friss ananászt
használunk, a zselatin hatástalan marad, a krém nem kocsonyásodik, ezért
röviden pároljuk meg az ananászt felhasználás előtt. Ananász helyett
elkészíthetjük barackkal is.
Hozzávalók
2 személyre:
· 200
ananász konzerv
· 2
ek ananász lé
· 1
lap zselatin
· 100
g mascarpone
· 1
ek cukor
· 1
ek citromlé
· ½
tk citromhéj
· 100
g tejszín
1.
A
zselatint kb. 10 percre hideg vízbe áztatjuk. Az ananász konzervet leszűrjük,
100 g ananászt az ananász lével pürésítjük. A maradék ananászt apró kockákra
vágjuk.
2.
A
mascarponét a pürésített ananásszal simára kavarjuk. A cukorral, citromlével és
citromhéjjal ízesítjük.
3.
A
kicsavart zselatint alacsony hőmérsékleten felolvasztjuk, majd hozzáadunk kb
2-3 ek-nyit a krémből. Az egészet a maradék krémhez keverjük. Hidegre tesszük.
4.
A
kocsonyásodó krémhez keverjük a kemény habbá vert tejszint, és az apróra vágott
ananászt.
5.
A
krémet elosszuk 2 pohárba és legalább 2-3 órára hűtőbe tesszük.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen